Auzind că în România ninge vârtos, Hruşcă vine să cânte colinde de Paşte!

de Spartakus , 17 aprilie 2014

Ninsorile abundente abătute, de două zile, asupra României, i-au surprins nu doar pe oamenii obişnuiţi, ci şi pe meteorologi. Pentru un singur om nu a fost nicio surpriză: Ştefan Hruşcă. Faimosul cantautor se uita la ştiri, pe un post canadian, când a văzut, la Meteo, că în România e potop. Imediat, şi-a strâns valizele, chitara, colindele, sarica, a înghesuit ler, cât a putut de mult, în bagajul de mână şi şi-a cumpărat bilete de avion.

„Special n-am venit de Crăciunul trecut în ţară, fiindcă mi-a prezis prietena mea de la Cenaclu, Carmen Harra, că n-o să ningă în România, a afirmat Hruşcă. Şi într-adevăr, acolo n-a fost zăpadă deloc, în vreme ce aici, în Canada, a fost prăpăd, am cântat la colinde cât pentru trei ani. Acum a stat zăpada la noi şi văd că a început în România, deci normal că mă duc să cânt acolo, cum să ningă ca-n poveşti şi să nu apar şi eu, să bag o colindă-două, să mai scot un ban?”.

Faptul că zăpezile vin în luna aprilie, la câteva zile înainte de Paşte nu pare să-l deranjeze pe cantautor: „Acum, că e Paşte, că e Crăciun, tot sărbătoare creştină e, nu? De ce să fim habotnici? De altfel, am remarcat că unele colinde merg de minune şi de Paşte, de pildă aia cu flori dalbe, flori de măr. Când sunt florile de măr dalbe, nu în aprilie? Mă rog, au fost, că acum, la ce vijelii au bătut România, s-au scuturat toţi pomii. Alte colinde o să le adaptez, să pară de sezon: „Sculaţi, gazde, nu dormiţi, vreme-i să vă zgribuliţi”, „Deschide uşa, creştine, să vezi viscolul cum vine”, „Scoală, gazdă, din pătuţ şi mai lasă-l pe mieluţ, că ăsta nu-i timp de miel, este vreme de purcel!”

 Exclusiv online

Loading...

Comentarii

+