HomeActualitateHumans of Ploiesti, un site cu și despre oameni...

Humans of Ploiesti, un site cu și despre oameni obișnuiți

Academia Cațavencu anunta lansarea site-ului Humans of Ploiesti, prin care initiatorii doresc sa prezinte Ploiestiul drept o comunitate identica, prin diversitate, cu orice oras al lumii. Humans of Ploiesti isi propune sa arate lumii oamenii obisnuiti ai municipiului prahovean si nu numai ploiestenii cu notorietate, asa cum se intampla pana acum. 

Ideea lui Brandon Stanton, autorul site-ului humansofnewyork.com, a fost deja reprodusa in toata lumea, inclusiv in Romania. Exemplele de proiecte de tip “humansof…” luate in serios sunt insa putine.

  • Humans of Ploiesti este primul proiect de acest fel din Romania realizat pe o platforma web autonoma, si nu pe retelele sociale.
  • Pe Humans of Ploiesti sunt deja peste o mie de fotografii, adica cel mai mare numar de fotografii dintre toate proiectele de acest fel din Romania.

Pe site, fotografiile sunt grupate in sase categorii: “barbati”, “femei”, “copii”, “cupluri”, “oaspeti” (turisti, persoane aflate conjunctural in oras) si “specialii” (persoane asupra carora dorim sa atragem atentia). Unele fotografii au si o poveste, altele si-o asteapta de la vizitatorii site-ului care se recunosc in imagini.

Pana acum, marea majoritate a fotografiilor au fost realizate de fotografii Andreea Ionascu, Bogdan Stoica si Sorin Petculescu, desi, in proiect sunt implicate, in acest moment, 12 persoane: fotografi, specialisti IT, bloggeri, traducatori. Sunt asteptati, permanent, noi voluntari care sa se implice in acest proiect. contact@humansofploiesti.ro

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare