HomeActualitateImperialism american, ți-a căzut netu-n ocean!

Imperialism american, ți-a căzut netu-n ocean!

Știți de ce zâmbește așa scremut Bernie Sanders la nenea fotograful în această fotografie? Nu pentru că ar fi aflat între timp, că Hillary i-a luat fața în campanie și se duce întins spre Biroul Oval, să vadă unde-și fuma trabucul de după soțiorul Bill. Nici pentru că a aflat, între timp, că Lenin ăla din mausoleu, nu doarme, cum credea el, ca un socialist idealist ce e, ci a crăpat de mult. Nu, Bernie Sanders e așa de amărât fiindcă a aflat cu ce viteză circulă netul prin România. Și așa ceva i se pare inadmisibil, în condițiile în care în State mulți votanți, inclusiv fanii lui Trump care n-au auzit de tren și apă caldă, au un net de rahat, de zici că vine împins cu pușca, din spate, către utilizator.

Adică tocmai România, țara aia cu capitala la Budapesta și unde idolul lui nemărturisit, Nicolae Ceaușescu a condus națiunea spre edificarea societății socialiste multilateral nedezvoltate, să aibă net mai bun ca americanii? Nu se poate, tovarăși, pare să spună Sanders, pentru care bag de seamă că socialismul înseamnă puterea sovietelor plus mulți mega pe secundă. Cu mintea lui luminată cu lampa lui Ilici, probabil că gândește acum că s-o împlinit blestemul ăla bolșevic de pe vremuri ”Imperialism american, căde-ți-ar netu-n ocean” – altfel cum să-și explice că le-a intrat americanilor netul la apă în așa hal?

Dacă ar face o vizită prin România, tovarășul Sanders și-ar da seama că nu doar la net i-am întrecut pe compatrioții lui, ci și la alte capitole: avem femei mai frumoase, mâncăruri mai gustoase și chiar și mai mulți teroriști decât au americanii, cu diferența că ai noștri aruncă economia în aer direct din Parlament, prin legile pe care le dau. La drept vorbind, eu aș vrea să iasă Sanders președinte decât să iasă încrezuta de Hillary sau vadimul ăla de Trump, care ne-ar angaja pe toți iobagi pe moșia lui și ne-ar da livrea, să-l servim la masă. Măcar Sanders o să ne respecte, căci cine are netul mai lung ca al nostru? Plus de asta, am putea obține de la americani cam tot ce vrem, pe principiul ”ne dați vize la tot poporul, vă dăm țeavă gratis până și-n Alaska”? Sau ”mai faceți vreo cinci baze militare la noi și mai construiți vreo zece autostrăzi, vă dăm și download maxim pe torrenți”. Unde mai pui că, după patru ani de construire a socialismului, americanii o să fie atât de sictiriți de Sanders că o s-ajungă să se milogească de noi să-i angajăm la RDS și UPC.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare