HomeActualitateÎn chestiunea nuclearelor de la Incirlik, Securitatea regulează SRI

În chestiunea nuclearelor de la Incirlik, Securitatea regulează SRI

Avem atâta societate civilă câtă ne trebuie! Au grijă militarii din structurile informative să ne pună la dispoziție resursă umană bine calificată, bine furajată și foarte bine plasată astfel încât și țara noastră să vorbească noua limbă de lemn a UE. Acum câteva zile însă, niște civili d-ăștia neguvernamentali de la platforma euractiv.ro au comis-o spectaculos. De sub penelul talentatului civil bulgar Georgi Gotev a țâșnit în mediul virtual ditamai murătura de presă privind relocarea unor rachete nucleare americane de la baza din Incirlik pe teritoriul patriei noastre.

Confundând ogivele nucleare cu lăzile de castraveți pe care le aducea mă-sa de la câmp pentru murat, talentatul domn Gotev a reușit să scrie o tâmpenie chiar mai mare decât reportajul trucat al băieților de la Skynews despre traficul cu pocnitori către celule teroriste. Iar reacția societății românești a fost la fel de acidă. Mai puțin a DIICOT-ului, structură specializată în a comite rechizitorii la adresa unor compuneri jurnalistice tembele care amenință, vezi Doamne, siguranța națională, nevoia și neamul, vorba poetului. De data aceasta DIICOT n-a mai sărit să pună sub acuzare pe cărturarul bulgar, chit că vrăjeala asta despre transportul neautorizat al unor rachete nucleare pe cuprinsul patriei era mult mai  corozivă decât sceneta Skynews. Băieții de la cooperativa Ochiul și Timpanul au trimis la televizor câțiva analiști de calibru care au disecat problema și l-au declarat pe bietul bulgar drept un cretin patentat care nu știe ce scrie. O scurtă privire peste gardul bătăturii din care a țâșnit această poveste cretinoidă  ne arată că euractiv.ro ascunde sub ambalajul de plăcintă informativă europeană  o napolitană rusească puturoasă care duhnește a Securitate de la o poștă.

 În capul trebii la rețeaua EurActiv îl regăsim pe dl Dan Luca, fost manager al siteului euractiv.ro probabil pe vremea când acest portal avea mai mult de 2 angajați câți are acum. Din punct de vedere politic Luca este un pesedist de tip nou clocit în laboratoarele de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Mentorii lui Luca au fost Vasile Pușcaș, Vasile Dâncu și Lazăr Comenescu, băieți care operează sub pulpa PSD dar care se dau tehnocrați cu vederi de stânga. CV-ul lui Luca pare scos din joben, flăcăul fiind atent decorat cu calificări numai bune pentru a ocupa funcții babane la Bruxelles. Numai că sub acest CV fălțuit în laboratoarele de secu se zărește blana de pesedist maidanez.

Omul  a condus în perioada februarie 2008 – martie 2014 filiala de la Bruxelles a PSD unde a ajuns susținut fiind de Geoană și Boștinaru cu scopul de a înfrăți PSD cu Partidul socialist Flamand într-o operațiune de tip „proletari din toate țările, uniți-vă”! Că originile lui Luca sunt tot la școala din Băneasa o demonstrează activitatea sa la  Centrul European de Relatii Internaționale și Studii Strategice – CERISS, partener declarat al EurActiv. CERISS este un obscur ONG despre care aflăm informații sumare: „Fundația CERISS și-a propus încă de la înființare pregătirea de specialiști care să poată accede la poziții în structurile administrative ale UE, la poziții in cadrul corporațiilor multinaționale cu prezenta semnificativă pe piața europeană, respectiv la gestionarea programelor de cercetare și dezvoltare cu finanțare europeana”.  Asta ne spuneau Virgil Măgureanu, Adrian Năstase, Cosmin Gușă și Lavinia Șandru, oameni care se afișează la orice chermeză a acestei fundații specializate în recalificarea cadrelor de nădejde ale patriei și infiltrarea lor în locuri călduțe și strategice. Măgureanu este fondator iar Luca lector, chestiune care lipsește din impresionantul CV al proprietarului euractiv.ro.

Revenind la euractiv.ro, acest vehicul se prezintă foarte frumos:  "EurActiv este o rețea de portaluri dedicate afacerilor europene, cu sediul central la Bruxelles, cu birouri în Franța, Germania, Marea Britanie si parteneri într-o serie de tari din Europa Centrala si de Est (Bruxelles, Berlin, Paris, Madrid, Varșovia, Praga, Bratislava, Budapesta, București, Sofia, Istanbul și Belgrad.). Comitetul de Administrație al EurActiv.com a decis lansarea EurActiv și în România. Obiectivul principal este realizarea unui portal tip agenție de știri. Gratuit, în limba română, EurActiv.ro își propune o implicare activa a "actorilor romani" în dezbaterea europeană, cu un accent special pe mediul de afaceri. Susținerea acestuia de către compania europeană EurActiv din Bruxelles îi garantează neutralitatea și obiectivitatea, ceea ce va contribui la o informare corecta și echilibrată a opiniei publice romanești. EurActiv.ro propune un concept cu totul original în România. EurActiv va fi o sursa de informații actualizată, obiectivă, gratuită, care va traduce, din română în română, limbajul mai puțin accesibil al integrării".

Povestea absolut aberantă cu rachetele nucleare americane pare totuși scrisă și tradusă în limba rusă. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare