HomeActualitateÎn România, câinii democrației latră, caravana petrece la Bamboo

În România, câinii democrației latră, caravana petrece la Bamboo

Dacă mai țineți minte, după tragedia de la Colectiv autoritățile, prinse, ca de obicei, cu chiloții în vine, au fost cuprinse de un zel patriotic demn de Bumbești-Livezeni, declanșând controale peste controale, dând amenzi peste amenzi, închizând cluburi și promițând, la unison, că așa n-o să se mai întâmple. A trecut doar un an și un alt club mare din București a fost mistuit de flăcări. Deși la Bamboo, spre deosebire de Colectiv, nu erau rockeri, nu erau sataniști și sorosiști vânduți, așteptați-vă ca acum, la Antena 3 și România TV, să aflați cum Iohannis, în cârdășie cu serviciile, a pus la cale și acest incendiu, ca să dărâme guvernul Grindeanu și să-și instaleze iar „guvernul meu”. Căci, la urma urmei, e adevărat că în Bamboo nu se asculta muzică rock, heavy, death sau speed metal, dar se asculta tehno, deci ce dovadă mai bună să li se aducă babuinilor telespectatori că la mijloc e mâna tehnocraților?

Deocamdată nu se știe ce anume a declanșat, efectiv, incendiul, dar aș putea băga mâna-n foc că se știe deja cine sunt adevărații autori: indolența, lăcomia și nesimțirea. Indolența băieților de băieți și a pițipoancelor din club care, deși știau că în local fumatul e interzis, au continuat să fumeze toată noaptea ca șerpii; lăcomia patronilor care, în loc să-i dea afară pe mârlanii fumători, le-au permis să rămână, fiindcă erau copii de ștabi și făceau consumații bănoase; nesimțirea autorităților, care știau care-i treaba cu Bamboo, dar s-au făcut că nu văd, pentru că probabil după câteva luni de secetă post-Colectiv, circuitul șpăgii în natură se reluase.

Și acum, vine viceprimarul de la sectorul 2 și spune, senin, că Bamboo nu avea autorizație de funcționare, nu avea autorizație de construire, nu avea aia, nu avea aialaltă. Păi dacă n-avea, de ce mai funcționa, nenea viceprimarul, că după Colectiv ați închis cluburi și fiindcă n-aveau săpun lichid la baie?

Adevărul e că, speriați, un an de zile, că vine Cioloș și cu echipa lui și încep să taie în carne vie, miticii și-au revenit acum și au dat-o iar pe ce știau: la Sănătate, programul de reformă a fost închis, la Educație directorii politruci au fost repuși în funcții, iar prin primării programul de ocrotire a patronilor șmecheri, dar descurcăreți și, mai ales, foarte darnici, a reînceput să funcționeze. Nu contează că nu-s autorizații, că nu se respectă normele, bani să iasă.

Cum zicea și domnul premier Slugăreanu, care a mai rămas o zi-două prin Washington, că avea multe vase de spălat, după recepție, ne-am întors la ”România normală”. România șpăgii, a corupției, a lui ”lasă, bă, că merge-așa”. Și nu m-ar mira ca, după incendiul de azi-noapte, patronii Bamboo, care și-au dovedit cu prisosință reaua voință în a respecta legea și incompetența în a gestiona situația, să fie numiți chiar de primărie la conducerea unui alt club. Păi adică le repunem în funcție pe profesoarele repetente, care n-au fost în stare să ia concursul de director de școală, și lăsăm pe dinafară asemenea dascăli merituoși ai tineretului studios de prin discoteci?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare