HomeActualitateIohannis s-a răzgândit: nu mai pune ambasadori, o să...

Iohannis s-a răzgândit: nu mai pune ambasadori, o să fie el ambasador itinerant în toată lumea!

Nominalizarea lui Dan Mihalache pentru importanta funcție de ambasador al României în Marea Britanie a declanșat un mare scandal, mai ales printre românii aflați deja la Londra, care susțin că n-au stat zece ore la coadă la vot anti-USL ca să trezească acum că un uselist fruntaș sforăie prin ambasadă. De asemenea, vestea că președintele a propus ambasador pe fiul unui bun prieten de familie, din Sibiu, a stârnit furia populară, mai ales că, se știe, familia Iohannis are foarte mulți prieteni și probabil nu vrea să discrimineze pe niciunul. Pentru a mai drege busuiocul și a mai compensa căderea dezastruoasă din sondajele de opinie, președintele a decis să ia taurul de coarne și să înceteze cu nepotismele.

”Nu-l mai pun pe niciun Mihalache ambasador și pe niciun băiat de prieten de familie, ca să nu mă mai acuze lumea că numesc ambasadori pe ochi frumoși. De fapt, nu mai numesc niciun ambasador în toate cele peste 150 de țări în care România are reprezentanțe diplomatice. O să mă propun pe mine ambasador itinerant, ca să închid gura cârcotașilor, mai ales că, din toate aceste țări nu cred că am vizitat mai mult de 30 până acum. Eu oricum stăteam degeaba pe la Cotroceni și aveam o grămadă de timp liber. Așa, am ocazia să-mi umplu și timpul și să slujesc și România, cum m-am angajat când m-au votat cei 6 milioane de fraieri… ăăă, pardon, de cetățeni ai României”.

De asemenea, fiindcă urmărește cu interes și un pic de îngrijorare situația din întreaga lume, președintele Iohannis va face demersuri pentru înființarea de ambasade și în țări unde România nu are așa ceva și unde doamna Carmen și-ar dori tare mult să ajungă, precum Barbados, Belize, Comore, Maldive și alte insule exotice pe care nici măcar cuplul prezidențial nu ar putea ajunge, în mod normal, dacă nu și-ar vinde una dintre cele cinci case rămase. În altă ordine de idei, pentru a-și dovedi respectul față de valorile culturale ale țărilor vizitate, doamna Carmen va purta în fiecare dintre ele o toaletă diferită – de pildă în Papua Noua Guinee va avea pe ea doar o cingătoare făcută din banane, iar în țările nordice, foarte friguroase, va purta haine de blană și pantaloni din piele de focă, evident rupți în genunchi, să i se vadă minunatele rotule…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare