HomeActualitateJurnalul deţinutului Adrian Năstase

Jurnalul deţinutului Adrian Năstase

06:00 Deşteptarea, dragă jurnalule! Cum, nu mă mai recunoşti cu pijamaua asta cu dungi verticale Burberry?! Sunt chiar Eu Însumi, student la Rahova, număr matricol N0049, vânător experimentat şi ratangiu interesat. Acum mă recunoşti? Nici dacă te-aş face sul şi ţi-aş arăta de câteva ori în baie de unde vine porecla Bombonel? E, vezi că mă ştii!

07:00-08:00 Micul dejun mă dezgustă. Fără excepţie, ni se servesc ouă fierte, iar un coleg de celulă, pesemne matematician, tot insistă să mi le numere. Eu n-am nimic împotriva iubitorilor de ştiinţe fixe, dar la vârsta mea punctele fixe se cam clatină. Şi nu mi-e de altceva, dar mă gâdilă şi nu mă mai pot pretinde arogant cu zâmbetul pe buze.

13:15 Una peste alta, nu mă pot plânge de condiţiile găsite aici, la Rahova, deşi formularea „unul peste altul” îmi pare mult mai adecvată contextului. Dar iar mă apucă nostalgia, dragă jurnalule, şi uit ce vreau să spun. Deci: toţi cei 13 colegi de clasă m-au primit foarte bine. Mi-au oferit cel mai bun pat şi privilegiul de a-l împărţi cu ei ori de câte ori simt nevoia de o săpuneală şi e ocupat la duş. În plus, au dezlipit de pe pereţi toate afişele scârboase cu femei şi au pus în loc portrete ale foştilor prim-miniştri ai României deţinuţi politici. Recunosc, nu fără mândrie, că al meu e cel mai mare şi cel mai rozaliu.

14:30 Un singur lucru mă enervează: de câte ori mă bărbieresc şi mă tai cu Bicu’, apare câte unu’ şi-mi întinde un fular în carouri să-l pun la gât. Cică aşa au văzut ei la televizor că procedează medicii de la Ambulanţă cu rănile superficiale.

17:00 -18:00 Plimbarea de amiază. Pe neaşteptate, unul dintre colegi îmi strecoară în palmă un şiş ascuţit, cu un mâner exagerat de gros. Îi mulţumesc amabil pentru cadou şi-l asigur c-o să-l folosesc des şi cu mare plăcere. Ulterior, am aflat siderat că nu mânerul era componenta cea mai folositoare a respectivului instrument, ci lama. De parcă ar putea ceva atât de insignifiant ca diametru să-ţi provoace plăcere!

22:00 Doamne, Dumnezeule, sunt Eu Însumi şi ai face bine să-mi îndeplineşti tot ceea ce mi se cuvine!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare