HomeActualitateJustiție totală: barza care a refuzat cuibul oferit de...

Justiție totală: barza care a refuzat cuibul oferit de ministru va primi domiciliu obligatoriu!

Dacă în alte vremuri cineva, nu spui cine, nu credea nici în arestările de vineri seară și nici în cele de luni, marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică, din simplul motiv că acestea erau sublime, dar lipseau cu desăvârșire, astăzi situația s-a schimbat total. Nu trece zi să nu aflăm că vreun grangure, vreun șmecher, vreun îmbogățit peste noapte a ajuns în beciurile Poliției sau e, cel puțin, arestat în una dintre cele șapte-opt vile cu șaptezeci-optzeci de camere unde își are domiciliul.

Cot la cot cu procurorii DNA, judecătorii au intrat într-un fel de vrie și par să fi devenit dependenți de arestări. ”Dacă nu dau măcar un arest preventiv de 30 de zile, parcă nu mă simt bine, sunt complet bulversat și am impresia că mi-am ratat ziua”, ne-a dezvăluit o judecătoare. Bineînțeles, dorința de a vedea dreptatea făcută cu orice preț dă naștere și la exces de zel. Așa s-a întâmplat ieri la Schitu Golești, unde celebra barză pentru care însuși Ministrul Mediului a dat ordin personalizat și publicat în Monitorul Oficial are de înfruntat rigorile legii, după ce a refuzat cuibul oferit cu generozitate de guvernul Ponta în cadrul noului program Primul Cuib.

”Barza a fost chiar obraznică, adică am investit mii de lei să-i schimbăm locuința, în vremurile astea când și o garsonieră a ajuns să coste cât șpaga mea pe două patru zile lucrătoare și ea nu vrea să se mute? Am făcut apel la justiție și judecătorii au fost de acord că o asemenea obrăznicie nu putea rămâne nepedepsită”, a precizat un înalt funcționar local.

Ca atare, judecătorii au analizat cazul și au afirmat că barza se face vinovată de tulburarea liniștii publice și ofensă adusă instituțiilor statului, hotărând arestarea ei la domiciliu (noul domiciliu) pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire până ce inculpata se întoarce în țările calde.

Se pare că, prin avocații ei, acuzata ar fi făcut recurs, dar sunt slabe șanse ca acesta să fie acceptat, deoarece, după câte se aude, pasărea migratoare ar fi chiar barza care urmează să-l aducă pe lume pe viitorul fiu al lui Marian Vanghelie. ”În alte condiții, cu asemenea pile barza scăpa sigur, ne-a dezvăluit un avocat, dar acum mi-e teamă că această asociere cu Vanghelie va fi considerată chiar circumstanță agravantă”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare