La ce meserii ar mai fi buni popii și de ce?

de Academia Caţavencu , 29 mai 2013
Preotul-Antrenor

Când a cerut preoților să se implice mai mult în procesul de absorbție a fondurilor europene, de combatere a eroziunii solului, lăcustelor și filoxerei, Ăla Micu de la Agricultură a avut o revelație: că nu există meserie lăsată de la Dumnezeu pe care slujitorii domnului PF Daniel să nu o poată practica în România. De aceea, fiindcă suntem patrioți și băieți-salon, ne-am gândit să propunem guvernului și alte domenii în care preoții ar putea fi folosiți.

 

Figura 1: Preotul-antrenor

Preotul-antrenor este recunoscut pentru metodele sale ortodoxe de antrenament, printre care amintim exerciții fizice centrate pe aplecăciuni (altar, moaște, icoane), hidratare eficientă cu agheasmă și cantonamente la mănăstiri din țară. Preotul-antrenor este o soluție perfectă pentru starea în care se află echipa națională de fotbal a României. Filosofia sa de joc nu diferă foarte mult de cea a lui Victor Pițurcă, bazându-se pe sfântul principiu: Dă, Doamne! Preferă un joc combinativ, echilibrat, punctele sale forte fiind tridentul ofensiv, cunoscut printre suporteri drept Sfânta Treime din atac. Mijlocul este unul de travaliu cu jucători care pot îndura multe, principala instrucțiune fiind aceea de a întoarce și cealaltă gambă și de a nu răspunde la agresiuni, limitându-se, astfel, eventualele cartonașe. Portarul și apărarea beneficiază de anii de experiență acumulați de secundul său, fostul mare fotbalist Petru. De asemenea, elevii săi sunt recunoscuți pentru faptul că nu se duc la curve, în cluburi și nu înjură.

 

Figura 2: Preotul-însoțitor de bord

O inițiativă inteligentă a companiei naționale de transport aerian, căci preotul-stewardesă a fost foarte bine recepționat de clienți. Are acces direct la Dumnezeu în caz de, Doamne ferește!, accident și poate oferi pe loc spovedanii, împărtășanii și minislujbe. La Clasa I se oferă vin sfințit și cozonac, la clasa a II-a – apă sfințită și sandviciuri de post, în timp ce restul pasagerilor sunt binecuvântați cu un post negru pe durata zborului. În timpul zborului se pun cântece religioase pentru relaxarea pasagerilor, se citesc psalmi și se spun rugăciuni întru ajungerea în siguranță la destinație. La fel ca pe multe alte linii aeriene, pasagerii pot cumpăra suvenire specifice: machete cu moaște, brelocuri cu Iisus, icoane, căni ș.a.m.d.

 

Figura 3: Preotul-pompier

Preotul-pompier reprezintă tentativa Bisericii Ortodoxe Române de a-și ridica procentajul de încredere în rândul populației, care a scăzut dramatic în ultimii ani, în timp ce pompierii au rămas pe primele locuri. Printre atuurile preotului-pompier se numără autospecialele cu apă sfințită sub presiune, convingerea că Dumnezeu îi va izbândi din flăcările Iadului, precum și tehnici avansate de descarcerare din ghearele Diavolului. În cazul în care, din păcate, nu se mai poate face nimic pentru victimele unui incendiu sau ale unui accident serios, preotul oferă pe loc spovedanie, împărtășanie, loc de veci în cimitirele aprobate de BOR, slujbă de înmormântare și parastas. În cazul în care victimele sunt incinerate total, brigada specială de pompieri răspopiți se ocupă de cele menționate mai sus.

 

Figura 4: Preotul-conductor

Preotul-conductor de tren reprezintă încercarea BOR de a contracara blatul pe CFR și șpăgile pe care le primesc, în mod obișnuit, nașii. Astfel, preotul-naș de tren nu primește șpagă, ci donații pentru biserici, având tot timpul la el o cutie a milei. Poate spune rugăciuni pentru ca trenurile să circule fără întârzieri. Oferă spre vânzare calendare creștin-ortodoxe, aprobate de BOR, cu mersul trenurilor și zilele cu praznice împărătești cu dată fixă și variabilă, cu cruce roșie sau neagră, indispensabile pentru enoriașii care se hotărăsc să se înghesuie la tren în zilele sus amintite.

 

Figura 5: Preotul-polițist

Precum preotul-naș de tren, preotul-polițist nu primește mită/șpagă, ci donații pentru biserică. În loc de baston, este echipat cu șomoiog sfințit și spray paralizant cu tămâie. Nu este deranjat de ultraj, fiind antrenat să răspundă cu celălalt obraz în orice fel de situație. Pedepsele pe care le aplică sunt variate: de la amenzi care intră în bugetul Bisericii, la mătănii repetate, rugăciuni, autoflagelare și muncă în folosul comunității bisericești (spălatul mașinilor clericilor, curățat racle de moaște, curățat ceară în biserică, cărat damigene cu agheasmă ș.a.).

 

Figura 6: Preotul-master chef

Preotul-bucătar oferă o atenție specială bucatelor. Pentru el, fiecare fel de mâncare reprezintă o binecuvântare, însuflețind mâncărurile cu apelative precum trupul și sângele lui Iisus, mâncarea îngerilor etc. Printre bucatele sale preferate se numără mucenicii, peștele, cozonacii, ouăle, drobul și pasca. Folosește întotdeauna pentru gătit mir și untdelemn încins bio și evită grăsimile sau mâncărurile de dulce. Fiecare fel de mâncare este sfințit dinainte, iar fiecare partidă de gătit se începe cu o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru cozonacii și pâinea noastră cea de toate zilele.

Publicat în AC, NR. 20

Loading...

Comentarii

+