HomeActualitateLa Educație, totul e bine, ca să nu fie...

La Educație, totul e bine, ca să nu fie rău

Totul este roz la Educație, după cum ne-a anunțat ministrul Monica Anisie.

Evaluarea internațională a arătat că 44% dintre elevii din țara noastră, care au participat la acest test, nu înțeleg ceea ce citesc.

Dar nu este panică. Oricum, în România, nu au la dispoziție manuale și nu ar avea ce mesaje să înțeleagă. Ministrul Educației și Cercetării  vrea să aplice filosofia regelui Gheorghe Hagi în Învățământ: Să fie bine, să nu fie rău!

[image image-id=”50914″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Monica”]

Șefa Educației a invocat lipsa interesului elevilor și profesorilor pentru aceste teste. De fapt, este doar o mică parte pentru lipsa de interes față de orice, la care toți cei care s-au perindat pe la șefia ministerului au un mare merit.

Monica Anisie promite însă revizuire, dar care să nu schimbe nimic.

Să nu uităm că românii sunt patrioți și avem nevoie să fim performanți, în toate domeniile, la noi în țară, nu la teste internaționale.

Stilul de comunicare al ministrului Monica Anisie nu trebuie să mire însă pe nimeni. În fond, când ai un consilier pe comunicare ca Claudiu Săftoiu, trebuie să știi să cânți ca Elvis.

Rezultatele evaluării internaționale arată că elevii noștri nu înțeleg mesajele pe care le citesc, dar marele semn de întrebare planează asupra faptului dacă experții internaționali ar putea înțelege mesajele miniștrilor români de la Educație.

Ministerul Educației s-ar putea concentra, acum, spre o nouă direcție.

Elevii români nu au nevoie să înțeleagă sensul unui enunț, cât timp nimeni nu înțelege cum, în secolul 22, în România, trebuie să mergi până în spatele curții, la toaletă, sau de ce trebuie să străbați numeroși kilometri de teren accidentat, până la unitatea de învățământ.

Fiecare ministru care a trecut pe Strada General Berthelot, din Capitală, a venit cu aceeași idee inovativă, schimbarea curriculei. Cu toate acestea, niciun ministru nu și-a pus problema că schimbarea curriculei, a programei școlare, este inutilă, în cazul în care niciun mafiot al manualelor nu-ți ascultă doleanțele eternilor tăi specialiști în Educație sau în cazul în care o să ai un alt șef, pus câteva luni la Educație, care să revoluționeze, din nou, totul.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare