HomePoliticParlamentLegea defăimării - o carte ce se joacă la...

Legea defăimării – o carte ce se joacă la Parlament sau se scrie la Jilava

Când îl văd pe Liviu Dragnea în spațiul public îmi tresaltă simțirelul de bucurie, ego-ul mi se umflă ca roata de tractor și-mi ies firișoare de spumă în colțul gurii. De bucurie, dragilor, de bucurie. Pentru că nu pot fi contrazis; nația asta își pune-n frunte cele mai frumoase exemplare, cei mai bravi conducători, alege pentru a fi condusă doar de armăsarii focoși ai fiecărui partid politic. Mustăciosul ăsta pișicher, tupeist, agramat, cu privire șireată și măsele scrâșninde atunci când nu-i convin întrebările venite din partea presei, a comis-o din nou cu Legea Defăimării. Nu știu cine l-a sfătuit ”Liviu, tătuțule, trage înapoi vrăjeala cu criteriile de apartenență politică și avere, că-i bai”, dar bine a făcut. Acel consilier trebuie plătit în aur, pesediștii lu' tata. Aveți grijă de familia lui, pupați-l pe fălcuțe și dați-i un post mai bun după alegeri. Asta dacă le veți câștiga, desigur. Pentru că omul care l-a îndrumat pe Dragnea să retragă cele câteva cuvinte, a determinat ca opinia publică să nu arunce încă zoaiele din lighean în capul vostru.  

"N-a fost gândită nici pe departe ca un mijloc de cenzură, ci ca un mijloc legal pentru a sprijini libera exprimare si respectul reciproc si demnitatea umană. Există posibilitatea ca in perioada urmatoare să apară in lume foarte multe tensiuni si foarte multe atitudini radicale. Ar putea apare si la noi acest risc" – spunea Dragnea despre legea trecută prin Senat. Trecând pe lângă faptul că forma corectă este ”apărea”, mă înduioșează faptul că liderul PSD se gândește profund la tensiunile din viitor, omul are viziune și sensibilitate în ceea ce privește tensiunile dintre oameni. Vai, Liviu, sunt mișcat de grija pe care o porți liniștii mondiale și demnității speciei umane. Spune-le, te rog, aceste lucruri tuturor gușaților din partide, tuturor bandiților care promit luna și cerul prin campanii, inundă satele cu ulei, găini sfrijite și congelate, umbrele, pelerine de ploaie, pixuri și pupături sfidătoare pe obrajii alegătorilor. Vorbește-le amărâților care votează plini de speranță clasa asta politică mizerabilă din care și tu, liviu – a dispărut majuscula, faci parte. Lor să le spui despre demnitate, despre apărarea intimității și respectul reciproc. Ia croiește tu un discurs pentru cei care stau la coadă ore întregi ca să-și plătească taxele la fisc sau pentru cei care sunt batjocoriți prin spitale. Cum ar fi, hoțoman mic ce ești?

Eu sunt pregătit, veți rămâne cu toții o țintă. Atât timp cât nu veți dispărea, cât nu veți pune mâna pe gramatică pentru a elimina virgula dintre subiect și predicat, dacă nu veți arunca deoparte cumetriile mafiote în care sunteți implicați și nu veți pune burta pe treabă, sunt pregătit chiar și pentru pârnaie dacă defăimarea omului politic va fi motiv de vizită în arestul capitalei. Eu nu mi-am pregătit cărțile, le voi scrie cu mâna mea. ”Apud” Dragnea.

Citește și:  ”Dragnea și-un popor prostit libertatea ne-au ciordit!”

Citește și:  Vremea lui Te'ngură Vodă”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare