HomeActualitateLiniște, din ce în ce mai multă

Liniște, din ce în ce mai multă

Știm că se tace nepermis de mult. Iar când se vorbește se spune doar ce trebuie, așa am fost învățați, așa ne-a ciopârțit comunismul ăla infect, așa ne-am ridicat pe picioare: cu mâna la gură, precauți, cu ochii prin gaura cheii și cu batista pregătită în orice moment pentru a acoperi corzile țambalului.

Despre cazul Colectiv au început să apară versiuni. Unii medici ar putea să vorbească și se afirmă că știu aspecte ce ar putea arunca pe piață alte ipoteze decât cea a accidentului nefericit. Se fac presiuni, nu se poate lua legătura cu victimele, familiile sunt reticente. Brusc, și-au schimbat părerea cu privire la transferul celor arși în spitalele din străinătate. Tratamentul psihologic instituțional funcționează. În toate sensurile. E bine? Vom afla, poate.
Mii de ipoteze. Am învățat de-a lungul timpului că trebuie cules orice detaliu, analizat din toate unghiurile și creată propria concluzie. Râd pe burtă de aberațiile conspiranoide, dar și de imbecilii ce le arată cu degetul, disprețuitor. Aduceți-vă aminte de echilibru, de faptul că adevărul nu e întotdeauna unde ne-ar plăcea să fie.

Citește și “Lasă bă, că merge şi aşa”, până când o exploda!

Să patinăm: medicii vorbesc până la capăt. Vom afla că au fost gaze rare. Buun… Terorism. Organele abilitate vor deschide un dosar. Cine? DIICOT-ul? Superb. Dăm vina pe alții acum. Pe ISIS. Le convine atât rușilor, cât și americanilor. Avem un dușman comun, am aruncat anatema pe bărboși. Dar dacă nu sunt ei? Cine a organizat atentatul? De ce? Sunt voci care afirmă că Ponta se rățoise la FMI cu ceva timp în urmă. Aaa, Ponta, nu vrei să pleci? Te ajutăm noi. Am aflat că se știa de Cioloș ca prim-ministru de săptămâni bune. Era pregătit, făcea încălzirea și joc de glezne. Se aștepta momentul. Opinia publică era deja înfierbântată după prostia lui Oprea și moartea motociclistului din coloana oficală. Dar nu fusese suficient. Trebuia mai mult. 
Avem o problemă. Cum procedăm? Luăm o sală, un concert gratis, lume multă, o spălăm bine pe dinăuntru și facem un foc de tabără. Reacțiile autorităților oricum sunt jalnice în orice împrejurare. Vor fi morți, arși, cenușă. Opinia publică va sări de doi metri. Bun, jos guvernul. Pa, Ponta. 
Pleacă unii, vin alții. Aceiași. Mereu. Alte haine, hienele neschimbate însă. Popor blajin, votează mereu cu inima. Capul nu există. Butonul ”reset” e încă necunoscut. Ne e bine. Vine iarna. Apar godacii, sarmalele și sfinții ce ne vor cere iar să-ntoarcem obrazul creștinește.

Citește și “Premierul zguduit de morți”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare