HomeActualitateLiviu Dragnea și democrația pușcăriașilor

Liviu Dragnea și democrația pușcăriașilor

Un condamnat penal, Liviu Dragnea, face legea în România anului 2016. Pentru că judecătorii n-au crezut de cuviință să-l bage la bulău pentru infracțiuni care au adus atingere unui drept fundamental al cetățeanului, respectiv votul, baronul de Teleorman a înțeles că poate să facă ce-i trece prin scufie cu guvernul republicii. După ce, în urmă cu o lună, penalul s-a rățoit la executiv amenințând cu moțiuni de cenzură ale partidului pușcăriașilor, zilele trecute făptuitorul Dragnea nu a avut nicio problemă în a soma ultimativ premierul să prezinte, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului, un raport privind situaţia economică reală a ţării

Asemenea tupeu este greu de digerat. Un infractor își permite să facă legi, să dea indicații și să șteargă pe jos cu oameni prin fața cărora n-ar trebui să aibă tupeul să treacă. În orice țară democratică Dragnea ar fi fost scuipat afară ca o măsea stricată nu dintr-un partid, căci asta este deja prea mult, ci și dintr-un comitet de bloc în cazul în care cineva ar fi făcut greșeala să-l aleagă acolo! Dincolo de lege, care în România este întâplător făcută de zeci de parlamentari cu perioade de detenție în palmares, este o chestiune de bun simț să te dai la fund în condițiile în care ai o condamnare penală la activ. N-ai autoritate morală tu, un hoț dovedit, să impui reguli unor oameni cinstiți. Nu-i suficient să ai în buzunar niște voturi obținute de la niște cretini patentați. Masa n-are criterii valorice și nici etice. Masa acționează irațional, la stimuli diverși și este guvernată de spiritul de turmă. De aceea legea trebuie să intervină cu un filtru și să elimine gunoiele care se amestecă în ciorba democrației.

PSD este condus la vârf de oameni condamnați. Aceștia acționează în numele democrației pentru scopuri personale contrare democrației și statului de drept. Dacă masa membrilor de partid nu pricepe că nu se poate lăsa condusă de un grup de infractori, atunci Legea trebuie să intervină și partidul să fie desființat. Democrația și statul de drept nu pot funcționa cu infractori. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare