HomeActualitateMagistratele, obligate prin lege să înveţe fotbal

Magistratele, obligate prin lege să înveţe fotbal

După ce Mircea Lucescu a pus punctul pe „I” de la iresponsabil, acuzându-le pe judecătoarele din Procesul Transferurilor că au dat sentinţa fără să aibă habar de fotbal, parlamentarii au decis să aducă o serie de modificări Statutului magistraţilor. Pentru ca asemenea nedreptăţi flagrante să nu se mai repete, iar puşcăriile să nu se umple de-alde Jenel, Dinel şi Georgel, judecătoarele de la Curtea de Apel şi Curtea Supremă vor fi obligate, prin lege, să aibă încă o specializare, în afară de Drept.

De pildă, în Dosarul „Loteria”, unde George Copos mai riscă nişte ani de puşcărie, vor fi acceptate doar judecătoare care pot recita cu ochii închişi formula de aur a Rapiduleţului, cu Manea-Goanţă-Ţâră,  ştiu pe de rost câte kile mai are faimosul Nicu Gheară şi cunosc ca pe Tatăl nostru imnul „Giuleştina”.

Procesul doctorului Brădişteanu va fi judecat de o echipă de magistraţi ce va dovedi că a făcut cel puţin o operaţie de apendicită fără să uite bisturiul în pacient, iar decizia în cazul Dan Voiculescu va fi luată de trei judecători care, în prealabil, şi-au turnat verişoarele la DNA. „Este o iniţiativă foarte bună, au precizat surse parlamentare, pentru că nu se poate, vorba domnului Lucescu, ca soarta unui ilustru om de fotbal, ca Giovanni Becali, să fie decisă de o judecătoare care nu ştie să facă diferenţa între ofsaid şi henţ. Magistraţii au primit cu bucurie măsura şi, după cum aţi văzut, probabil, fosta procuroare generală adjunctă a României a făcut chiar o pasiune bruscă pentru fotbal şi a intrat deja în cantonament, pentru doi ani”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare