HomeActualitateMazăre, ridicat din greşeală de soldaţii americani care strângeau...

Mazăre, ridicat din greşeală de soldaţii americani care strângeau gunoaiele de pe plajă

Acţiunea de curăţare a plajelor româneşti, întreprinsă de soldaţii de la baza americană „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa era să se încheie cu un incident cu grave consecinţe internaţionale. Atât de entuziasmaţi au fost militarii americani că pot face curat după mitici încât au strâns tot ce-au găsit pe plajă: peturi de bere la litru, pungi de seminţe, ambalaje de Eugenii, pachete goale de ţigări şi câte şi mai câte.

La un moment dat, din neatenţie, ei au dat şi peste primarul Mazăre, pe care au vrut să-l bage într-un sac de gunoi. Edilul s-a căznit aproape o oră să le explice americanilor că el nu e totuşi un gunoi, deşi pare. Abia după ce Nicuşor Constantinescu, care a învăţat engleza într-un spital cu bar de noapte din America, a mediat conflictul, soldaţii au acceptat să-l lase în pace pe Mazăre.

„Stăteam şi eu liniştit pe plajă, profitând de ultimele zile cu soare, că am înţeles de la MTO că pentru mine şi pentru alţi baroni locali s-ar putea să vină în curând şi o perioadă de răcoare, când mă trezesc cu o mână de negru pe ceafă. Eu ţip la el că-s Mazăre, ăla nu, că «garbage, garbage», şi voia să mă bage într-un sac de plastic. Ce-o fi vrut să spună, naiba ştie! Noroc cu Nicky, că le-a explicat despre ce e vorba şi nu m-au băgat la reciclabile. Da’ las’ că le-o fac şi eu: la următorul carnaval mă costumez în Pocahontas, doar aşa, să crape americanii de ciudă, fxxx-i în gură să-i fxx, vorba mentorului meu, Tudor Chirilă”, a precizat Mazăre.

După ce incidentul a fost rezolvat, forţele americane au dat şi un comunicat, prin care-şi cereau scuze pentru situaţia creată, afirmând însă că militarii au avut circumstanţe atenuante: „A fost una dintre cele mai dificile misiuni ale noastre. Nici în Afganistan, Somalia sau Irak nu am înfruntat atâtea riscuri. La tot pasul erau numai pericole: coji de seminţe, sticle sparte, nemai vorbind de rahaţii plantaţii strategic în nisip astă-vară de turiştii români. E firesc ca soldaţii noştri să fie foarte stresaţi şi să facă şi victime colaterale, în persoana primarului Radu Mazăre. Oricum, norocul lui a fost că era treaz, fiindcă, dacă ar fi fost în starea lui obişnuită şi n-ar  fi putut scoate un sunet, acum era la Glina, la groapa de gunoi”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare