HomeActualitateMenaj a troa(că) la PSD

Menaj a troa(că) la PSD

Trezit, ca românul, imparțial, din somnu-i cel de moarte, Valerică Zgonea a văzut și el ce-au văzut, de ani buni, milioane de votanți, și anume că împăratul Dragnea e gol. Greșeala lui a fost că a și spus în gura mare treaba asta. Zic greșeală pentru că, într-un partid de canibali, cum e PSD, nu trebuie să-ți dorești să-ți vezi dușmanul fript decât atunci când ești sigur că pe puțin jumătate din membri ar avea poftă să-l halească la grătar. Așa s-a întâmplat, foarte recent, cu Ponta, care a fost băgat la proțap – și cu măru-n gură – cât ai zice ”Colectiv”. Dar Zgonea, om dintr-o bucată, ciocănar de trenuri și strungar-matrițer la bază, n-a umblat cu asemenea subterfugii, ci i-a zis-o verde-n față dictatorului cu mustață că e vremea să-i mai lase și pe alții la ciolan.

Ce-o să pățească acum nenea Valerică fiindcă n-a știut că, dacă te amesteci cu tărâțele, te mănâncă porcii, nu e greu de ghicit: o să fie adus în discuția oamenilor nemuncii din Partid, să decidă ei dacă mai merită sau nu să împartă pâinea amară a Opoziției cu ei. Pentru că, spre deosebire de alți capi ai PSD, gen Iliescu sau Năstase, care se răfuiau singuri cu dușmanii interni, Dragnea tot a învățat ceva de la genialul său predecesori cu mustață, Stalin, și anume că inamicii trebuie eliminați de Partid, nu de conducător.

Fac pariu că în ședința mahărilor din PSD de mâine, Dragnea nu-i va zice lui Zgonea nici măcar ”sculerule care ești tu sculer”, căci restul haitei va face pentru el neplăcutul efort al mursecării lui Valerică. Bineînțeles, asta nu înainte de a-i cere să se dezică de criticile aduse lui Dragnea. Cum Valerică n-o să vrea, haita îl va sfârteca. C-așa-i la bolșevici. Asemănarea cu bolșevicii lui Stalin nu-i deloc întâmplătoare. Și acolo, orice acuzație de abatere de la linia Partidului era echivalentă cu o condamnare la moarte. Iar Zgonea a făcut prea multe concesii PNL-ului, prea s-a pupat pe gingii cu Iohannis ca să nu devină suspect de deviaționism de dreapta.

Și oricum, să spună mersi că scapă doar cu o excludere. Dacă ar fi fost pe vremea colegului său, Mihai Viteazul, acum era cu un cap mai scund, iar ilustra-i freză i-ar fi zăcut pe Câmpia Turzii. La fel, dacă Liviu Dragnea s-ar fi născut acum un secol și ceva, la vreo câteva mii de kilometri mai spre Asia, l-ar fi chemat Stalin și ar fi avut o mustață mai deasă, la ora asta Valerică Zgonea ar fi fost  în Gulag, unde, probabil, ar fi învățat să scrie și să citească și ar fi dat lumii capodopere mai ceva ca Soljenițîn.

Ce va urma după alungarea micului sculer-matrițer? N-ar fi exclus ca, după locale, Liviu Dragnea chiar să-și dea demisia, deși cealaltă personalitate a lui, Dragnea Liviu, se va opune vehement. Și-n locul lui, la cârma partidului, va veni născătoarea de pui vii, proaspăt aureolată cu foncția de Primăriță Generală, Gabriela Firea. Adică să fie duduia Gorghiu, care abia acum naște, timidă, un bebeluș, președintă la PNL și duduia Pandele, care a născut de-a încins țeava, ca la tunul de 75 mm, să se lase mai prejos? Așa ceva nu se poate! De aceea, harnica menajeră Găbițu, cea care nu se sfiește să facă curat după bărbați, va deveni noua șefă executivă (adică aia care execută) a PSD, domnul Vasile Dâncu va fi ideologul Partidului și veriga de legătură cu biberonul de supt de la Guvern, iar domnul Dragnea (nu știu care, unul din ei doi) va fi eminența cu mustață cenușie a Partidului.

Ei, ăsta da menaj a troa(că)!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare