HomeActualitateMilioane de români promit să viziteze Casa Poporului, cu...

Milioane de români promit să viziteze Casa Poporului, cu speranţa că aceasta se va scufunda mai repede

Mai zilele trecute, specialiştii Agenţiei Spaţiale Europene anunţau că, potrivit calculelor lor, măgăoaia construită de Ceauşescu pentru adevăraţii săi urmaşi din Parlament se scufundă cu şase milimetri pe an. Faptul este inexplicabil, deşi s-au emis câteva ipoteze de lucru. Astfel, savanţii britanici au presupus că scufundarea ar fi cauzată de faptul că în prezent sunt 588 de parlamentari, deci de două ori mai mult decât decisese poporul. De asemenea, majoritatea parlamentarilor sosesc la serviciu cu pleoapele grele de somn şi, deşi au burţile deja pline, nu mai pot refuza şi un prânz copios la bufet, pe motiv că mâncarea e mai ieftină decât la cantina săracilor şi două bătăi strică, dar două mâncăruri, nu.

Savanţii francezi au venit şi ei cu o teorie, plecând de la cantitatea imensă de gaze degajată de parlamentari, care, pe lângă dioxid de carbon elimină doze masive de hidrogen sulfurat, iar volumele de gaz apasă, nevăzute, asupra fundaţiilor clădirii. Cercetătorii români cred că şi milioanele de muşte care vin zilnic în Casa Poporului, atrase de mirosul de parlamentar, ar putea constitui o greutate suplimentară deloc de neglijat. În fine, savanţii elveţieni au calculat că, puse cap la cap, biluţele de căcămâţi scoase din nas de parlamentari în patru ani de mandat ar putea acoperi distanţa Pământ – Marte şi ar cântări sute de tone, ce apasă greu pe fundaţii.

Impulsionaţi de rezultatele acestor studii, cetăţenii promit să pună şi ei umărul la scufundarea măgăoaiei ceauşiste. Deja milioane de români şi-au anunţat intenţia de a vizita, la anul, Palatul Parlamentului şi de a tropăi pe holuri, spre a accelera ritmul de scufundare. Mai mult, o agenţie de turism a anunţat că va oferi turiştilor americani care cântăresc mai mult de 150 kg, posibilitatea de a vizita gratuit Casa Poporului şi de a şi mânca hamburgeri la bufetul senatorilor.

Vor mai fi invitaţi dresori de elefanţi, cu tot cu pachidermele din dotare, spre a-i distra pe parlamentari şi, pentru ca rezultatele să se vadă, un grup de iniţiativă a lansat deja o invitaţie şi faimoasei formaţii Depeche Mode, pentru a susţine un concert în interiorul Casei Poporului, în care să cânte nu mai puţin faimoasa melodie „Personal Jesus”, ca să aibă fanii pe ce tropăi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare