HomeActualitateMincinosul mincinoşilor a fost minţit!

Mincinosul mincinoşilor a fost minţit!

E inadmisibil ce se întâmplă! Tocmai când ne pregăteam şi noi să trăim bine, după atâţia ani de criză economică, tocmai când bugetarii îşi comandau concedii all-inclusive în Turcia, iar pensionarii, croaziere în Maldive, vine Ponta să ne anunţe că paranghelia se contramandează, fiindcă s-a făcut o eroare de calcul la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi nivelul de trai în 2013 îi cam dă cu zecimale. Totul din cauza directorului Voineagu, un monstru cu chip de om şi, evident, un pupinbăsist de cea mai joasă speţă, care, din dorinţa de a-şi linguşi noii superiori, le-a raportat date false – meteahnă păstrată, cu siguranţă, din trecutul regim ceauşist.

E drept că acelaşi Voineagu afirmase, prin vară, că, teoretic, referendumul de suspendare a preşedintelui e valid, întrucât, după socotelile lui, suntem nu 18, ci doar vreo 16 milioane de gorobeţi în spaţiul carpato-danubiano-pontac, dar asta e altă căciulă. Atunci, cu siguranţă avea dreptate, dar n-a fost luat în seamă, acum însă a minţit cu neruşinare. Şi pe cine s-a găsit el să mintă, doamnelor şi domnilor? Tocmai pe Victor Ponta, mincinosul mincinoşilor, adevăratul nepot al lui Münchhausen şi incarnarea fără limbă de lemn a lui Pinocchio? Să-l minţi pe Ponta e un sacrilegiu! E ca şi cum l-ai face la buzunare în mall pe S. O. Vântu sau i-ai fura, într-o noapte, vangogii lui Năstase, cu tot cu ramele de termopan!

Şi cât de bine am fi dus-o, fraţi români, dacă n-ar fi fost blestematele astea de cifre! Cum ar fi crescut salariile cu 25%, pensiile cu 300%, alocaţiile pentru mame cu copii în braţe cu 150%, respectiv 200% – bonus pentru gemeni, în vreme ce solda lui Dogaru ar fi fost de 10,4 ori mai mare!

Nu-mi spuneţi că nu e nicio eroare şi că previziunile INS au fost contrazise în realitate tocmai de politica falimentară a USL din ultimele luni, că nu vă cred! Nu-mi spuneţi că se întâmplă şi la case mai mari, ca SUA, Marea Britanie, Franţa, ca statisticile să fie ulterior desfiinţate de realitate şi profitul să devină deficit, iar marea crăpelniţă – criză. Aşa ceva nu se poate întâmpla în România lui Victor Ponta. Avem de-a face, în mod clar, cu un sabotaj la nivel înalt, care şi-a propus să bage beţe în roate unui guvern de cinstiţi şi competenţi.

Sunt absolut convins că şi deficitul realizat de Vosganian, pe când era ministru de Finanţe sub Tăriceanu, tot din cauza asta s-a produs – s-a bazat omul pe previziunile optimiste ale INS şi a început să arunce cu banii, iar când şi-a dat seama că a fost păcălit era prea târziu: îi îmbogăţise deja pe toţi clienţii politici ai guvernului. Acum, Ponta a fost prevăzător: înainte să se-apuce să dea cu bani în noi, a făcut socoteala în vistierie şi şi-a dat seama că lipsesc vreo 22 de miliarde de lei. Adică – asta ca să vedeţi coincidenţa naibii! – exact cât îi trebuia să-şi îndeplinească toate promisiunile electorale.

Pentru că, dragi români, nu ştiu dacă ştiţi, dar premierul nu voia să vă scumpească benzina, gazele, lumina, să vă mărească taxele, impozitele şi accizele, să vă taie bonurile de masă, tichetele-cadou, să vă îngheţe pensiile şi salariile, dar eroarea de calcul a lui Voineagu l-a obligat să ia toate aceste măsuri impopulare. Ce vreţi, e greu cu matematica asta, cu socotelile, cu adunările şi scăderile, iar un om ca Victor Ponta ştie sigur că dragostea se face în minim doi, dar de unde vreţi să ştie el, care e la bază jurist, dacă foamea se face în 16 sau în 18 milioane?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare