Ministrul Stroe vrea să introducă „Ghidul jandarmului politicos”

de Spartakus , 12 ianuarie 2013
stroee

Am vorbit cu mulţi prieteni, care mi-au zis că, dintre toţi miniştrii cabinetului Ponta II, Stroe e cel mai antipatic. Omul de Interne are o mutră, zic ei, de-ţi vine s-o iei la fugă la prima farmacie şi să goleşti rafturile de Emetiral şi Metoclopramid. Trebuie să recunosc că nu-l ajută faţa, dar în privinţa caracterului, jos pălăria! Omul e un justiţiar ireproşabil! Acuma, la drept vorbind, Gingis-Han şi Tamerlan erau şi ei doar puţin mai frumoşi ca dracu’, da’ aţi văzut ce dreptate făceau!

Uite, aşa dreptate vrea să facă acum şi ministrul Stroe. La un an de la ciocnirile din Piaţa Universităţii, el l-a demis pe şeful jandarmilor din Bucureşti, pe motiv că i-a bătut fără milă pe manifestanţi. Şi ce doriseră şi ei, săracii?  Ia, acolo, nişte chestii mărunte: să dea foc oraşului, să scoată nişte pietricele din caldarâm şi să le facă un masaj cranian jandarmilor cu ele, să distrugă staţiile de autobuz şi să răstoarne cu susul în jos chioşcurile şi tarabele întâlnite în cale. Era un happening artistic, vezi bine, da’ jăndarul, om lipsit de simţul estetic, de un’ să ştie? S-a pus cu pulanul pe artiştii ăia din galerie şi i-a snopit în bătaie.

Dar braţul lung al lui Stroe tot l-a ajuns. Braţul lung al lui Stroe a făcut dreptate şi a dat un avertisment tuturor celor ispitiţi să mai aplice legea cu scutul şi pulanul: „Dai în ultraşi? Dai în mine! Dai în clasa muncitoare, în Antene şi ovine. Păi e bine? Nu e bine!”. Ca să nu mai existe, de acum înainte, probleme de acest gen, ministrul Stroe ar fi însărcinat, se pare, o echipă din minister să alcătuiască „Ghidul jandarmului politicos”. În conformitate cu acesta, viitoarele mitinguri se vor desfăşura astfel:

Mai întâi jandarmii îi vor întreba pe oamenii strânşi ciotcă în mijlocul drumului dacă au sau n-au autorizaţie. În ambele cazuri, ei vor opri circulaţia, că, oricum, se mergea bară la bară şi îi vor păzi de demonstranţi de furia şoferilor, bătându-i bine pe aceştia din urmă pentru că încearcă să împiedice libera exprimare. Apoi, când spiritele se încing, plutoanele de jandarmi vor scoate pietrele din pavaj şi le vor înmâna ultraşilor furioşi, nu care cumva suporterii să se aplece, să se forţeze şi să facă, Doamne fereşte, vreo hernie inghinală ori vreo hernie de disc, că sunt tineri şi e păcat, maică! Pentru a evita complicaţiile, înainte de a le oferi manifestanţilor pietroaiele cu care aceştia le vor da în căpăţână, jandarmii trebuie să le dezinfecteze bine cu spirt, aşa încât rana provocată de bolovani să nu se infecteze.

Întrucât mulţi mitingişti nu au experienţa preparării cocktailurilor Molotov şi riscă să-şi dea foc ca proştii în timpul confecţionării lor, jandarmeria va aduce în pieţe şi va distribui, în mod ordonat, sticle incendiare, câte una de ultras, să ajungă la toată galeria. De asemenea, tot pentru a evita accidentele, jandarmii vor sparge ei geamurile magazinelor Orange, Cosmote sau Vodafone din zonă, vor lua telefoanele mobile dinăuntru şi le vor împărţi demonstranţilor. Împărţirea se va face în mod echitabil, în aşa fel încât nimeni să nu primească mai multe telefoane decât vecinul lui de miting şi nici unii să se-aleagă cu un iPhone 4, iar alţii, cu un iPhone 5. Aşa, ca să vadă planeta întreagă că USL vrea egalitate pentru toţi!

La finalul manifestării, fiindcă demonstranţii sigur au obosit şi au răguşit, ei vor primi din partea Jandarmeriei o masă caldă şi, dacă este iarnă, un kil de votcă, iar dacă este vară, şase halbe de bere per bucată gât răguşit.

Atenţie însă! Toate aceste reguli de politeţe se aplică doar în cazul mitingurilor anti-Băsescu. Dar dacă se va întâmpla ca amărăştenii care au votat USL să iasă în stradă şi să urle „Jos Ponta!”, „Jos Antonescu!”. „Mxxe Becali”, „Hoţii” sau „Noi v-am votat, voi ne-aţi minţit!”, atunci se va interveni în forţă, cu pulanul pe spate şi bocancul în gură, pentru degajarea intersecţiei şi se va scanda, de către forţele de ordine: „Părăsiţi zona, ’r-aţi ai dreacu’ de băsişti!”.

Loading...

Comentarii

+