HomeActualitateMunceşti greceşte, munceşti cu spor!

Munceşti greceşte, munceşti cu spor!

După Marele "NU" obţinut la referendumul popular, Alexis Tsipras se va întoarce la masa negocierilor cu cămătarii capitalişti, hotărât să fie înţelept ca Solon şi viteaz precum Leonidas. Conducătorul grec a pregătit deja lista cu viitoarele propuneri, pe care le consideră moderate şi de bun-simţ, în acord cu mandatul încredinţat de popor. Iată-le pe cele mai importante:

1. Reducerea numărului salariilor bugetarilor de la 14 la 13. Măsura, extrem de dură, va fi compensată prin acordarea unor prime noi: cu ocazia aniversării bătăliilor de la Marathon, Termopile şi referendumul istoric din 2015.

2. Sporul salarial acordat pentru spălarea mâinilor numai anumitor categorii de personal urmează a fi generalizat pentru întreg sectorul de Stat. Va fi denumit "spălarea mâinilor lui Tsipras prin referendum" şi nu mai mic de 500 euro, aici neexistând loc de negocieri cu UE.

3. Sporul pentru încălzirea motorului maşinii (690 euro lunar) va fi desfiinţat şi înlocuit cu sporul pentru răcirea motorului, în valoare de numai 600 euro.

4. Sporul pentru deplasarea dosarului aplicat în instituţiile Statului va fi redus drastic de la 290 euro/lună la doar 90 de euro. În acest scop, se va angaja personal necalificat ce va deplasa dosarele contra unui salariu modest de 1600 euro, adică la nivelul mediei pensiei.

5. Sporul pentru prezentare punctuală la serviciu nu se va mai aplica, fiind oricum o greşeală imputată mereu Statului de angajaţii nemulţumiţi de o asemenea odioasă prevedere. Se va substitui cu sporul pentru plecatul rapid de la serviciu şi care va stimula mult operativitatea în sistemul bugetar.

6. Sporul pentru folosirea restaurantului la locul de muncă (120 euro/lună) va fi inclus în salariu, astfel încât să nu mai apară ca un surplus al veniturilor în ochii de Argus ai finanţiştilor. Suma, total necorespunzătoare, se va mări la 400 euro lunar, diferenţa fiind alocată prin reducerea altor sporuri ce urmează a fi identificate de comun acord.

7. Deoarece toate casele grecilor apar în acte ca neterminate, pentru a nu plăti impozit, legislaţia va fi restructurată. Cetăţenii care îşi vor finisa locuinţele vor primi o alocaţie bugetară de 5000 euro/an, pentru ca astfel să-şi plătească, începând cu 2020, impozitul de 5 euro/locuinţă.

8. În final, măsura cea mai revoluţionară: desfăşurarea unui referendum prin care populaţia urmează să hotărască dacă este sau nu de acord să renunţe la parangheliile nocturne, acestea urmând să fie ţinute ziua, în intervalul 14-17, când grecii au pauza de masă şi odihnă. Măsura, odată aprobată, va întoarce pur şi simplu pe dos viaţa elenilor. Vor veni (mai) obosiţi de la serviciu, iar noaptea se vor odihni corespunzător pentru următoarea zi de muncă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare