N-aveai un motiv să votezi? Acum ai: trimite UDMR acasă

de Spartakus , 06 decembrie 2016
N-aveai un motiv să votezi? Acum ai: trimite UDMR acasă

Apărută după Loviluția din decembrie sub conducerea unor tovarăși de bine, buni camarazi de luptă cu tovarășul Ion Iliescu, UDMR a fost încă de la început, și mișcare culturală, dar și partid politic. Adică o struțocămilă care voia să fie și cu sufletul în Raiul capitalist și cu anumite organe în fund. Nu în fundul ei, să ne înțelegem, ci în fundul guvernelor post-revoluționare. Pentru că, dacă ați urmărit filmul, cel puțin în ultimii 20 de ani, UDMR a fost mai mereu lipită de guvernare ca marca de scrisoare și Secureanu de șpagă. Vai de partidul care nu voia să o bage la guvernare: imediat liderii Huniunii întorceau armele și se dădeau cu Opoziția, demolând guvernul, ca pentru a ne dovedi că politica e curvă, dar UDMR e și mai curvă.

Astfel, pe principiul clasic strămoșesc ”șantajul și procentajul”, UDMR a intrat în Parlament de fiecare dată, obținând, cu cele câteva procente pricăjite pe care le lua în alegeri, avantaje pe care nici partidele care aveau 20% din voturi n-ar fi reușit să le aibă. Nu le dădeai voie să-și pună inscripție bilingvă pe cușca lui Lăbuș, din care să rezulte că pe patruped îl chema și Labusz-baci? Imediat băgau de-o moțiune și zburai de la guvernare. Nu închideai ochii când vreun kerestoy udemerist mai voia să trimită la Budapesta încă o pădure, că ăia n-au, săracii, așa ceva, dar n-o trimitea întreagă, ci sub formă de dulapuri, mese și șifoniere? Instantaneu UDMR se radicaliza, părăsea cabinetul și declanșa o criză guvernamentală.

Și, dacă la început liderii UDMR tot mai dădeau impresia că ar lupta pentru minoritatea pe care o reprezintă, de două decenii și mai bine ei nu se mai chinuiesc să păstreze aparențele, ci luptă pe față doar pentru interesul personal. Cetățenii maghiari au continuat să-i voteze vreo două-trei mandate, cum îi votează și toți băbălanii pe corupții din PSD, din inerție, prostie și ignoranță. Dar vezi că ungurii nu-s proști, și-au dat și ei seama până la urmă că Huniunea nu mai are nicio treabă cu minoritatea maghiară, ci cu minoritatea și mai minoritară a fameliilor reunite ale politicienilor din ea. Așa că, dacă vă uitați în scripte, observați că în 1990 UDMR a luat un milion de voturi, dar în 2012 n-a mai luat decât 380.000 de voturi. Carevasăzică, două treimi din cetățenii maghiari au priceput că pică de fraieri și au stat acasă.

Dar vedeți că nici UDMR-ului și nici guvernului putinist de la Budapesta nu le convine să rămână pe dinafară după alegerile din 11 decembrie, când la București se va împărți pomana porcului și tare ar vrea și ei măcar o ciosvârtă, că li s-a-nțepenit de tot carnea de sub șa. Și atunci ce face guvernul putinist? Păi, de pildă, îl pune ieri pe un nene care întâmplător e și vicepremier în cabinetul Viktor Orban, să spună că ”UDMR ar fi trebuit să dea cu pumnul în masa românilor”. Adică, vezi Doamne, liderii Huniunii n-au fost destul de tupeiști până acum, trebuia să ceară și mai mult, să fie mai ai dracu, așa, mai bățoși. Probabil că vicepremierul ungar i-a luat drept model pe descreierații ăia care voiau să dea cu bomba artizanală în români și pe lângă care, e adevărat, udemeriștii par mișcarea hippy. Ceea ce vrea, de fapt, individul prin asemenea declarații belicoase e să aducă la vot nucleul dur al alegătorilor maghiari din România, care s-a săturat de lăcomia liderilor UDMR și nu prea s-a mai prezentat la urne. Nu știu în ce măsură o să reușească asta, dar de un lucru sunt sigur: că de vorbele lui va profita nu atât UDMR, cât PSD și partidul lui de buzunar, PRU. Căci, ori de câte ori se trezește vreun moș Teacă din ăsta arpadian să urle la români, mai sar niște voturi spre Dragnea și Diaconu. Mare minune dacă UDMR, PSD și PRU n-or fi pe mână: primii se fac că zic nasoale de români, cei din urmă fac pe urmă scandal și încep să urle patriotard, chemând lumea la vot, că ne fură ungurienii Ardealul.

Cei care își iubesc cu adevărat țara, fără a simți însă nevoia să se bată cu cărămida în piept pentru asta, le-ar putea face o surpriză și udemereilor, și pesedeilor. Adică să vină la vot și, dacă alte partide le provoacă silă, să pună ștampila pe orice uniune a minorităților. Nu contează care anume: germanii, tătarii, turcii, armenii, lipovenii, ucrainenii, reptilienii sau balaurienii. Ideea este să fie cât mai multe voturi la socoteala finală. Căci, dacă la o prezență de 50% la urne, UDMR intră în Parlament chiar și cu 380.000 de voturi, la o prezență de peste 60%, șantajiștii ăia mitocani, care, de două decenii, se culcă mintenaș cu ăla de le pune mai mult pe noptieră, devin istorie. Nu vă faceți griji, n-o să rămână minoritatea maghiară fără reprezentanți în Parlament. O să aibă și ea, cum are oricare altă minoritate. Doar că o să fie oameni mai curați și nu toți bandiții care au furat cot la cot cu PSD, PNL, PDL. De-aia zic, vino la vot, dacă vrei să trăiești într-o țară mai curată, să respiri un aer mai curat, neîmbâcsit de corupție. Dacă teleormanizarea României încă n-o putem împiedica, fiindcă mama proștilor e mereu gravidă, iar tatăl lor stă tot prin crâșme, așteptând alocația, măcar să oprim anul ăsta udemerizarea ei.

Loading...

Comentarii

 • ouadigi

  10 noiembrie 2017 12:45

  agdohi-a.anchor.com URL=httpagdohi-u.comagdohi-u.anchor.comURL httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com httpagdohi-t.com isotuk

  raspunde comentariului
 • uvipuf

  10 noiembrie 2017 12:45

  ekipow-a.anchor.com URL=httpekipow-u.comekipow-u.anchor.comURL httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com httpekipow-t.com ezagouheu

  raspunde comentariului
 • ayutaerai

  10 noiembrie 2017 12:45

  aduayuaz-a.anchor.com URL=httpaduayuaz-u.comaduayuaz-u.anchor.comURL httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com httpaduayuaz-t.com uizutgiru

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  10 decembrie 2016 6:49

  Pentru că noi tim ce pre plătete guvernul vostru astfel încât adevărul să nu fie descoperit niciodată. Nu vom interveni în lupta voastră pentru putere. Nu vom negocia cu o ară de sclavi, fără consideraie faă de cei mori, astfel încât să asistăm cu indiferenă la o lovitură de stat. Este pentru prima dată când am iniiat o colaborare instituională pentru ca adevărul să fie cunoscut în cazul operaiunii AM-04K. Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost ucii. Noi tim detalii privind întregul plan. Noi tim detalii cu privire la tranzaciile bancare făcute înainte de evenimente. Noi tim de unde au venit banii i pentru ce au fost folosii. Am urmărit traseul acestora din organizaii controlate de George Soro care au finanat, de asemenea, investitura lui Dacian Ciolo, în funcia de prim ministru. Nu este problema noastră că ai acceptat această regie. tim, de asemenea, că documente video, mărturii i alte dovezi eseniale au intrat în Departamentul de Protecie Internă al Ministerului Afacerilor Interne din România, care a fost desfiinat printr-un ordin al prim ministrului vostru, Dacian Ciolo. Dacă voi acceptai acest lucru, noi nu îl acceptăm. Ce s-a întâmplat cu aceste informaii clasificate? Unde sunt acestea acum? Am văzut cum folosii morii în lupte politice murdare. România, din acest moment avei la dispoziie 10 zile pentru a răspunde acestor întrebări. Dacă voi nu suntei capabili de acest lucru, noi suntem. Vrem ca cei vinovai i complicii, cei cu mâinile pline de sânge, care vă guvernează acum ara, să fie pedepsii. Ca o dovadă a faptului că acest lucru nu este o cacealma, vă pune la dispoziie un draft al unor ofieri de informaii români care urmează să fie adresat Ministerului Afacerilor Interne, se arată în mesajul acestora.

  raspunde comentariului
 • pius cel mare

  09 decembrie 2016 8:50

  de ce mai este CACACTOARE ! daca adevarul doare !

  raspunde comentariului
 • mamamia

  09 decembrie 2016 8:48

  ca sa afli adevaraul intii chinui si omori oamenii curati si nevinovati.

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  08 decembrie 2016 21:39

  În dosarul aflat la Tribunalul Bucureti, producătorul de alcool Petru Bolfă general de securiate prieten si partener de afaceri cu Ciolos, Johannis, Drahnea si Ponta este judecat pentru decesul a peste 3000 de bihoreni. 430 de persoane s-au constituit parte vătămată, iar 2100 au calitatea de parte civilă. În această vreme, el a săvârit i alte fapte penale pentru care a fost introdus din nou în arest preventiv. În prezent, este în arest la domiciliu intr-o vila cu 4 etaje si 60 de camere si piscina Olimpica si o gradina de lux de 2ha cu fantana arteziana si un garaj pe 8 nivele cu 160 de masini de lux colectie Lamborgini,Ferrari,Roisroic,Buggati,Formula unul, si limuzine prezidetiale, vila estimata la 140 milioane euro. Urmand ca instanta din romania sa-i gratieze.Peste 3000 de bihoreni mureau în primele patru luni ale lui 2013, iar mai mult mii aveau să fie salvai în ultima clipă. Autorităile au intrat în alertă. Toți consumaseră alcool chiar dacă pe etichetă scria că e medicinal și a început căutarea sursei de otravă.Directorul Direciei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, declara că la sfâritul lunii aprilie 2013 era în localitatea Alparea, anchetând cauzele morii i intoxicării acelor oameni. La locuina unei femei decedate, a descoperit spirt Mona, spirt Asistent, vodcă Regiana, dar i o sticlă cu Alcofarm. Am zis să iau i flaconul de Alcofarm, care se vinde oriunde, la orice ABC, ca i loiune pentru îngrijirea epidermei i are rol antiseptic, i l-am trimis la analiză, în Cluj, povestea Rahotă, potrivit bihor.ro.60.000 grame de alcool metilic pe hectolitruÎn scurt timp, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a informat DSP Bihor că a evideniat la analiza produsului Alcofarm produs de SC PET Ady Trading SRL, Năsăud, judeul Bistria-Năsăud, o concentraie a alcoolului metilic de peste 60.000 grame pe hectolitru. Direcia de Sănătate Bihor a dispus din nou controale la distribuitori, iar procurorii bihoreni au continuat ancheta pe noua pistă. Prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Non-Aliment RAPEX au fost sesizate i celelate direcii de sănătate publică judeene. Primarii i preoii bihoreni au anunat oamenii din localităile lor să nu mai consume Alcofarm.Pe etichetă, 35 concentraie de alcool etilicS-a stabilit că Alcofarm era produs în fabrica de alcool SC PetAdy Trading SRL din Năsăud, care era deinută de Petru Bolfă i avea o concentraie de alcool metilic de 60.000. Produsul uciga a fost comercializat în trei depozite care au distribuit peste 2.500 de flacoane în Bihor. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureti. Acetia au descoperit că iordanianul Enizan Moh

  raspunde comentariului
 • dan

  07 decembrie 2016 18:23

  ...ca o sugestie...poate ar trebui sa trecem de la votul popular la votul electoral...dupa sistemul american...poate asa mai schimbam dracului pe cei de care suntem super scarbiti...

  raspunde comentariului
 • gore

  06 decembrie 2016 20:08

  Din păcate dezbaterea națională are alt subiect, are sau nu buzata Cretinuța chiloți? Acum și în HD

  raspunde comentariului
 • Maria

  06 decembrie 2016 15:26

  UDMR-ul intra in parlament chiar daca nu vor avea peste 5 deoarece legea prevede ca daca ai peste 20 in cel putin 3 judete atunci esti partid parlamentar!

  raspunde comentariului
 • nicu

  06 decembrie 2016 11:24

  corect era indrazneste sa crezi ca UDMR-ul poate ramane acasa !

  raspunde comentariului
+