HomeActualitateNe-ai umplutără dă răspect, barosane!

Ne-ai umplutără dă răspect, barosane!

"În urmă cu 71 de ani, într-o singură zi, la 2 august, cei aproape 3.000 de romi – copii, femei și bărbați – din lagărul familial pentru țigani de la Auschwitz au fost trimiși în camerele de gazare, adăugându-se altfel celorlalte multe mii de romi exterminați în Porajmos, multă vreme uitatul Holocaust al romilor. În această zi, comunitatea internațională își amintește cu respect de genocidul împotriva romilor, comemorând una din puținele tentative de revoltă împotriva barbariei și dezumanizării, celebrând în același timp solidaritatea, toleranța, înțelegerea între toți cetățenii lumii". Aşa grăit-a Prim-Ministrul Ponta din Miami, în comunicatul oficial, dând cu cârja-n balta oceanului cel mare.

Sursele noastre de pe plaja din Miami susţin însă că Premierul a negat că respectivul comunicat i-ar aparţine. "L-am rugat pe prietenul Dănuţ Şova să-l redacteze şi uite ce-a ieşit", a precizat domnia sa. "L-am mai trimis o dată pe Dan la Muzeul Holocaustului, doar-doar s-o  lumina şi el la cap, cred că de data asta îl expediez la Zidul Plângerii, că tot s-a promulgat legea aia cu extremismul. Noroc c-am mai corectat eu comunicatul în punctele esenţiale, dar chestia cu «respectul» mi-a scăpat". Am aflat, bineînţeles, şi care era forma originală concepută de Şova:

"În urmă cu vreo 71 de ani, într-o singură zi (eficienţă germană), la 2 august, numai (din păcate) 3.000 de grauri – puradei, pirande şi pălărioşi – din aşezământul familial pentru ţiganii-turişti al staţiunii balneoclimaterice Auschwitz au fost trimişi la deparazitare în camerele de profil, adăugându-se astfel celorlalte multe mii de vizitatori spălaţi în Porajmos, aşa-zisul Holocaust al dezinfectării ţiganilor. În această zi, comunitatea internaţională îşi aminteşte cu respect de genocidul cu apă şi săpun contra borâţilor, comemorând una dintre puţinele tentative reuşite de a-i curăţa pe aceştia, celebrând în acelaşi timp solidaritatea, toleranţa, igiena socială între toţi cetăţenii lumii."

Trebuie să recunoaştem că dl Ponta a pus textului multe şi importante cârje corective, iar faptul omiterii unui amănunt dovedeşte că doar cine nu munceşte nu greşeşte, ca pensionarul (pe banii noştri) Băsescu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare