HomeActualitateNoi vrem democrație, nu bani pentru căței!

Noi vrem democrație, nu bani pentru căței!

Revenit de la Washington, unde probabil a mai stat încă o zi după investirea lui Trump fiindcă trebuia să dea cineva și cu mopul prin hotel, după atâția turiști, Găurel Dragnea a avut exact aceeași surpriză ca și Nicolae Ceaușescu după întoarcerea din Iran, pe 20 decembrie 1989: în stradă îl așteptau zeci de mii de oameni, ieșiți de la Brăila la București să scandeze contra lui. Și, tot ca și Ceaușescu, care vedea mâna agenturilor străine (ce vreți, Soroș nu se inventase încă sau îi era lui Ceașcă greu să-i pronunțe numele, că era sâsâit), Dragnea ne-a anunțat că suntem în plină mineriadă, la începutul unei lovituri de stat.

La canalele TV (se numesc astfel pentru că sunt mai apropiate de niște canale de dejecții menajere decât de niște posturi de televiziune) România TV și Antena 3, toate canaliile mai că dăduseră în bâlbâială încercând să convingă telespectatorii lobotomizați că Iohannis, abia venit cu bricheta aprinsă de la Bamboo, vrea să dea foc la toată țara. Cu acest prilej, vuvuzelele și lingăii cu renume, gen Gâdea, Badea, Ciutacu, Drăgoteasca, au mâncat cantități impresionante de rahat. Cred că zece grame dacă mai halea fiecare și dădea în supradoză de rahat, de nu-i mai salva nici SMURDU! Am aflat, spre marele meu regret, că adulții participanți la miting au primit câte 100 de lei, copiii câte 50 de lei, iar câinii, veniți și ei în număr mare, câte 30 de lei, dar numai dacă lătrau pe trei voci ”PSD – ciuma roșie!” și ”Democrație, nu amnistie!” Nu m-am putut abține să nu-mi imaginez câte mii de lei aș fi putut încasa, dacă o convingeam pe vecina mea de la parter, doamna Mariana, care are prin casă o colecție de potăi adunate de mila hingherilor, să vină și ea la miting și să facem banii jumi-juma.

Dar să lăsăm câinii plătiți de Soroș în pace și să revenim la oamenii din Piață. Am văzut aseară, pe Facebook, o mulțime de indignați întrebând ”Dar unde au fost mitingiștii ăștia la alegeri? Atunci de ce n-au ieșit la vot?” Bă-băieți, sunteți într-o mare eroare: cine a avut ieri spiritul civic să iasă în stradă sigur a avut spiritul civic să iasă și pe 11 decembrie la vot. Alții n-au ieșit la vot, pentru că și atunci, și acum, erau pline mallurile de ei, și nici n-o să iasă prea curând, dar asta e altă problemă. Important este acum că le-am arătat mafioților ăștia care, dacă i-au votat 3 milioane de amețiți și prostiți, se erijează în reprezentanții ”poporului”, că au întins destul coarda. Și mai important e că i-am făcut să iasă la joc și știm deja cum vor juca: pe cartea pe care au jucat-o și înaintașii lor. Ceaușescu, în 1989, nu spunea că manifestanții de la Timișoara, Cluj, Arad sau București ieșiseră în stradă fiindcă se săturaseră de frig, foame, frică și mizerie, în schimb îi acuza că sunt plătiți de „agenturilii străine”. Iliescu, în 1990, nu sufla o vorbuliță că ”golanii” umpluseră Piața Universității spre a protesta împotriva democrației de cumetrie pe care otreapa kaghebistă o instalase. Acum, Dragnea vorbește despre mineriade, despre lovituri de stat, dar nu adaugă și că mișcările de ieri au fost declanșate de lovitura pe care chiar ei, penalii, voiau s-o dea statului de drept. Mai mult, cerând jandarmeriei să-și retragă oamenii de la sediul PSD, doar-doar manifestanții îl vor distruge, Dragnea repetă isprava lui nen-so Iliescu, care, în 13 iunie, poruncea incendierea autobuzelor poliției, ca să aibă motiv să spună că ”golanii” le-au dat foc și să cheme minerii.

Izbucnirea de furie a străzii i-a speriat pe mafioții care fac și desfac legi, dar nu e de ajuns. Cu spectrul pușcăriei suflându-i în ceafă, Dragnea n-o să se lase și o să încerce, în mod sigur, să se joace iar de-a amnistia și grațierea. În materie de șmecherii, imaginația penalilor nu are limită și de aceea trebuie să stăm cu ochii pe ei. Ca să-și salveze pielea, ticăloșii nu vor ezita să arunce țara în haos, fără să le pese de consecință, doar ei să scape de pușcărie. Mai ceva decât ciomagării lui Groza și Dej din 46, indivizii ăștia amenință acum să aducă la manifestațiile contra elefanților Amni și Grați zeci de mii de votanți PSD, ca să arate că și ei pot scoate lumea în stradă. Singura problemă e că, după ce selfie-ul mișcat cu masa lui Trump l-a cam uscat de dolărei, nu știu de unde o să mai găsească Dragnea atâția bani să aducă o sută de mii de șoșonari în Piața Victoriei, cum susținea ieri la TV puțica aia cu urechi pe nume Codrin Ștefănescu. Fiindcă votanții PSD, dacă nu primesc un ulei, un zahăr, o găleată, o bancnotă cu Caragiale, nu-ți ies nici la poartă, să-ți dea bună ziua. Și hai, că pentru bipezii vag alfabetizați care au votat cu Partidul s-or mai găsi bani, dar de unde faci, făi, Dragneo, rost de-atâtea zeci de lei pentru fiecare papagal care a votat cu PSD, că din ăștia sunt cel puțin trei milioane?!

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare