HomeActualitateO statie de calcat se poate dovedi o investitie...

O statie de calcat se poate dovedi o investitie buna?

Nu putem spune ca stim o persoana careia sa ii faca placere sa isi calce hainele. Este una dintre activitatile de care incercam cu totii sa ne ferim si, atunci cand avem aceasta posibilitate, o pasam imediat. Cu toate acestea, din cand in cand tot mai suntem nevoiti sa punem mana pe un fier de calcat si sa mai calcam o camasa sau un costum. In astfel de situatii fierul de calcat clasic este arhisuficient.

Pe langa acest fier de calcat clasic mai avem de ales si dintre un fier de calcat vertical si o statie de calcat. Primul este cel care ne va permite sa calcam chiar si pe verticala, ideal daca dorim sa facem asta cu o perdea proaspat spalata si pe care am pus-o deja la geam, dar si atunci cand vrem sa calcam rapid o haina pusa pe umeras. Ne va ajuta sa economisim timp. De cealalata parte statia de calcat este cea care se indreapta catre persoanele care fac aceasta activitate foarte des, saptamanal chiar.

In articolul de azi noi ne vom indrepta atentia catre aceasta din urma, iar asta pentru ca ele vin la pachet cu mai multe tehnologii si au preturi ridicate, ceea ce inseamna ca noi trebuie sa fim mult mai atenti in alegerea unei statii de calcat, astfel incat sa avem garantia ca am luat cea mai buna decizie.

Care sunt diferentele dintre o statie de calcat si un fier de calcat obisnuit? Cele mai evidente diferente sunt la capitolul dimensiuni si greutate. O statie de calcat ocupa mult mai mult spatiu si este mai grea decat un fier de calcat obisnuit. La capitolul dotari de asemenea sunt diferente notabile, in sensul ca prima vine la pachet cu mai multe tehnologii, precum si cu tehnologii imbunatatite (de exemplu este prezent un generator de aburi separat, care ofera un jet mult mai puternic astfel incat sa terminam toata treaba mai repede si mai bine). Este evident ca toate aceste diferente se traduc in preturi mai ridicate, asadar, pentru cineva care va calca ocazional nu este chiar justificata achizitia.

Daca in schimb cel putin saptamanal calci haine si nu numai, atunci este posibil ca statia de calcat sa iti usureze foarte mult munca. Trebuie insa sa ai in vedere cateva aspecte pentru a fi sigur ca ai ales bine si ca te vei folosi din plin de noua ta achizitie.

[image image-id=”49506″ height=”400″ width=”400″ image-title=”statiedecalcat”]

Un prim lucru la care va trebui sa fii atent este puterea pe care o poate avea un astfel de produs electrocasnic. Puterea (care este masurata in Wati) ne spune cat de mult trebuie sa asteptam pana ce apa se va incalzi si se vor produce aburii. Puterea pe care o are merge mana in mana cu timpul de incalzire, asadar desi pe lista cu specificatii cele doua pot fi considerate diferite, ele se influenteaza reciproc (mai corect spus, puterea influenteaza timpul de incalzire).

Tipul materialului din care este fabricata talpa unei statii de calcat este un alt aspect pe care e bine sa il luam in considerare, alaturi de debitul de abur. In ceea ce il priveste pe cel din urma noi recomandam sa se opteze pentru un model care ofera un debit de cel putin 20 de grame pe minut.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare