HomeActualitateO ştire despre scandalul apei care va izbucni, sau...

O ştire despre scandalul apei care va izbucni, sau nu, în România.

Înainte de toate, să învăţăm împreună un acronim: NTG. În română, NTG înseamnă număr total de germeni. El reprezintă numărul total de germeni care, găsiţi într-un mililitru de apă, nu ne bagă în spital când bem apa aia. Niște doctori şi alti băieţi deştepţi au stabilit că dacă într-un mililitru de apă cu temperatura de 22 de grade avem 100 de germeni sănătoşi, şi noi vom rămâne sănătoşi. De la 101 germeni în sus, se ridică semne de întrebare. 500 e deja foarte grav. Peste 1.000 de germeni la mililitrul de apă – e nasol, chemați pe cineva, apa e jegoasă de-a dreptul!

Şi-acum, ştirea. Pe blat, fără să facă multe valuri, ANPC a luat la puricat furnizorii de apă ai supermarketurilor şi hipermarketurilor. Acţiunea a venit pe fondul isteriei create de criza bebeluşilor din Arges şi a vizat patru parametri de calitate ai apei: germeni, bacterii coliforme, eColi și viermi (le zice altfel în analiză, dar n-are rost să vă încărcaţi creierii cu termeni complicaţi. Anepeciștii au luat bidoane de apă din hipermarketuri, le-au sigilat şi le-au trimis la un laborator foarte șmecher.

Și să vezi chestie! Nu suntem otrăviţi de micuții lacomi ai comerţului, ci de cei mai mari dintre cei mari.

Winny Apa de Izvor Plată, un brand exclusiv al Cora, a ieşit foarte prost la analize. NTG, indicatorul care arată cât de curată e apa, avea o valoare de 1.000. Maximul legal – vă reamintesc – este de 100.

Calipso, apa de izvor plată sursa F3 Fratesti a căzut şi ea testele de laborator. Aceeaşi problemă cu numărul de germeni: vreo 14.000 în loc de inofensivul 100. Pe lângă ăsta, Winny e medicament!

A urmat la analize Aro Apa de Masă Necarbogazoasă, vândută de Metro. Şi ghici ce? NTG a iesit 20.000 în loc de 100. Douazecidemii!!!

Am şi hârtiile care atestă cifrele de mai sus. Cu ştampile, cu tot tacâmul. Dar reproducerea lor în presă e interzisă, iar eu nu vreau să mă pun rău cu sursele.

Nu mai continui. O sa vedeţi în presă subiectul, zilele astea. Cât de pe larg – depinde cât, cum şi unde cotizează producătorii de apă potabilă, care-s legăturile cu trusturile de presă, sau cât de mari vor fi bugetele de aplanat conflictul ale retailerilor prinsi cu apa-n gură.

Important e să reții că între apă minerală, apă de izvor şi apă de masă există diferenţe ca între Ferrari California, Skoda Octavia şi Dacia 1100. Şi că dacă te mai zgârceşti aiurea, rişti să ţi-o furi.

Sigur, ar fi mișto ca cineva să întrebe părinții bebelușilor de la Argeș cam ce apă cumpărau, cam de unde… Fără nici o legătură, desigur. Doar așa, for fun.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare