HomeActualitateOprescu, conștiința dospită și înflăcărarea față de femeia bionică...

Oprescu, conștiința dospită și înflăcărarea față de femeia bionică a PSD

Începutul acestei săptămâni a adus peste București nu doar nori și precipitații, ci și o posibilă dezamăgire sau tristețe în rândul locuitorilor. După o lungă tăcere, multă răbdare și tutun, Sorin Oprescu a anunțat că nu-și va mai depune candidatura pentru un nou mandat în fruntea Capitalei. Astfel, conștiința fostului edil a trecut printr-un proces de dospire, precum o pască neaoșă în pragul Sfintelor Sărbători de Paște, ceea ce l-a determinat pe acesta să nu mai facă prezența pe lista candidaților.

În ceasul al zecelea Oprescu s-a împiedicat de morală ca de pragul ușii și a renunțat la dorința sa arzătoare de a duce la bun sfârșit planurile de furt la Primăria Capitalei, ah, pardon de modernizare și transformare a Bucureștiului într-o urbe europeană. Și, ca să-l parafrazăm pe fostul edil, pentru că societatea are “derapajele ei”, iar justiția mai întâi te pune sub control judiciar înainte de a te judeca, acesta a înțeles să își adapteze propria morală la timpurile în care trăiește.

După ce timp de două mandate a trudit la spălarea unor bani pătați care a consumat multe kilograme de Ariel automat și a generat costuri pe curent plătite cu fonduri publice, Oprescu vine acum și invocă o chestiune de etică. Undeva pe la sfârșitul lui octombrie 2015, primarul suspendat spunea că-și va vedea de sănătate. Deși el așa susținea, încă nu avem confirmarea dacă în cele două luni de arest la domiciliu a suferit sau nu o intervenție chirurgicală de implantare a conștiinței.

Așadar, proiectele sale cu autostrada suspendată și probabil cele ale transformării Bucureștiului în Grădinile suspendate din Babilon, ca cea de-a opta minune a lumii, rămân doar pe hârtie.

Pe de altă parte, Oprescu, dincolo de candidaturile sale ca independent, rămâne un social-democrat până la moarte. Odată cu anunțul său de neînscriere în cursa electorală, i-a făcut lobby candidatei PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea. Plecând urechea la zvonurile de prin partid, Oprescu a spus că madame Pandele e o “doamnă foarte bine pregătită” și o adevărată “femeie de acțiune”. Firea nu se dezmite. Cucoana bionică a susținut mereu cu tărie că e o bună gospodară și o menajeră desăvârșită care face curat zilnic după mulți bărbați. Ba mai mult, i-a deșteptat pe bucureșteni din reveria lor la palate și castele, zicându-le că “viața la bloc e o realitate”.

Prin urmare, dacă Firea va ieși primar general al Capitalei (doamne ferește!), ne așteptăm în continuare ca banii noștri să fie sifonați, îh scuze, investiți în produse de curățat, pentru ca moștenirea Oprescu să meargă mai departe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare