HomeActualitateOrtodoxizați, că și vremea ortodoxizării trece

Ortodoxizați, că și vremea ortodoxizării trece

Nici nu s-a răcit bine votul și nici nu s-au răcorit suficient cei care-i cer capul lui Victor Viorel Ponta (atât în stradă, cât și în partid), că România a devenit prima ţară fundamentalist ortodoxă din Europa. Un blogger ortodox, Marius IANUȘ, pre numele lui de propovăduitor al Unicei și Dreptei Credințe (Drăjan Marius-Christian, în buletinul de mirean), a făcut o petiţie online prin care solicită ca noul preşedinte să fie botezat ortodox, pentru a putea fi pomenit în biserici, în timpul slujbelor. “Doar și alți conducători străini ai României au acceptat să se boteze cu scopul de a fi pomeniți la Sfânta Liturghie în Bisericile Ortodoxe” – așa sună argumentul principal al intervenției în Crsitelnița omului. Oare ateul declarat Ion Iliescu cum a fost pomenit în Sfânta Liturghie?

Că se vrea ortodoxirea tuturor, poate n-ar fi baiul atât de mare, dacă nu i s-ar fi alăturat întru veșnică liturghizare, în numai 24 de ore, alți 400 de stahanoviști ai credinței. Nici nu mai contează faptul că există o Lege a libertății religioase care la articolul 2 prevede că: "Nimeni nu poate fi împiedicat sau constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrară convingerilor sale, şi nici nu poate fi supus vreunei discriminări, urmărit sau pus într-o situaţie de inferioritate pentru credinţa, apartenenţa sau neapartenenţa sa la o grupare, asociaţie religioasă sau un cult ori pentru exercitarea, în condiţiile prevăzute de lege, a libertăţii religioase".

Poate nu ar fi rău să facem și noi o petiție prin care să-i cerem Bisericii Ortodoxe să se reconvertească la bun simț și cele sfinte. I-o fi fost destul cu cât a pierdut sprijinindu-l pe Victor Viorel Ponta – un mincinos și un mitoman capabil să desființeze până și a 8-a poruncă în beneficiul său.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare