Pandelizare până la capăt, miticilor!

de Spartakus , 05 iulie 2016
Pe lângă curse cu RATB-ul moca, Firea va introduce, special pentru votanții ei, și datul în bărci gratis.

Abia ajunsă în fruntea bucatelor, doamna Firea și-a dat seama că îi era fomică rău, așa că s-a instalat rapid la masa aia mare din primărie și a dat semnalul începerii parangheliei. Deocamdată, s-au servit aperitivele: un contract de 1,8 milioane de lei, bănuți care vor fi cheltuiți pe bărcuțe, vaporașe, hidrobicicletuțe și alte vehiculețe de agremențel pentru lacurile Floreasca și Herăstrău. Pe fraierii de contribuabili din ai căror taxe&impozite se cumpără vaporașele nu i-a întrebat, bineînțeles, nimeni: ”Vrei, bă, vaporaș?” Că sigur contribuabilul ar fi zis: ”Doamna primar, da nu mai bine din banii ăștia mai reparați niște spitale și școli, că se dărâmă pe noi și pe copiii noștri?”

Bine, pe undeva eu înțeleg situația: domnul Pandele e, la bază, marinar, deci era firesc să cumpere vaporașe, că lui îi plac vaporașele și datul în bărci. Doar dacă era doctor, vă făcea duamna Gabi spitale, iar dacă era profesor, vă făcea școli. Dar ăsta e ghinionul vostru, băi, miticilor: nea Pandele e marinar, așa că na: luați vaporașe! Și ziceți mersi c-ați scăpat cu atât. Nu vă gândiți că, dacă pe bărbatul lui Firea îl chema Dumitru Prunariu, moldoveanca, la cât e de ambițioasă, vă făcea în Herăstrău rampă de lansare pentru rachete și-n Cișmigiu Stație Spațială Internațională, de vă cocoșa la buzunare?

Lasă, că e bine să aveți și vaporașe, nu știți când o să fie nevoie de ele. La cum se inundă Bucureștiul, aur curat o să fie astea. Și duamna Firea ar putea, dacă tot s-a apucat, să dea contracte și pentru făcut piste de hidrobiciclete. Adică de ce numai Oprescu să scoată parandărăt din piste? Fiecare cu pista mă-sii, cum ziceam: Oprescu a făcut piste de biciclete, duamna Firea, că are soțul marinar, face piste de hidrobiciclete. S-ajungă tot hipsterul, când or da niște ploi mai ca lumea, din Pipera în Centrul Vechi cât ai zice pește!

Am văzut că mulți îi bat obrazul Firei pentru bărcuțele astea. Că de ce, zic ei, ar fi participat o singură firmă, care până mai ieri făcea cornuri și mere prin Ialomița, iar acum face vaporașe? Și ce-are mă sula cu prefectura, dacă fabrică mere nu poate să fabrice și vâsle? Cum adică ce legătură au merele cu vâsla? Păi, n-ați văzut? Adam abia ce-a apucat să muște din măr, c-a și început să dea la vâsle!

Și ce dacă are firma doar doi angajați? Trebuie să fie un șantier naval întreg ca să fabrice vaporașe? Or fi oamenii harnici, mai știi? Unul face barca, al doilea o smolește, Firea vine doar și taie panglica. Da, e adevărat că firma e din Voluntari și proprietăreasă e o anume doamnă Pandele. Dar, ce toate doamnele Pandele or fi neam cu Florin Pandele? Voluntari e oraș mare și plin de pandeli, era și firesc să câștige licitația unul din ei. Așa că să nu vă mai aud că vă plângeți. Mie chiar îmi place că ne bagă duamna Firea bărcuțe și vaporașe. Bravo, duamnă, așa vă vreau! Și să nu vă opriți aici, doar așa, să moară de necaz hipsterimea care a stat ca proasta acasă de alegeri.

Cumpărați, duamna primăriță, și niște vapoare în toată firea, să-i faceți soțiorului o bucurie. Bunăoară, nu m-ar deranja să luați, din taxele mele, și un Titanic. Zău, tare aș vrea să vă văd pe amândoi pe puntea Titanicului, ca doi porumbiei, și Pandele să strige cât îl țin rărunchii ”Aim ză ching of ză uărld, hani!” Dacă îmi împliniți visul ăsta, pe cuvânt de nu mă împrumut la bancă, îmi vând un rinichi, iau bani cu dobândă 5000% de la Sile Cămătaru și tot vă fac rost și de-un aisberg.

Loading...

Comentarii

+