Pegas, povestea merge mai departe (II)

de Academia Caţavencu , 18 septembrie 2015
Pegas, povestea merge mai departe (II)

Carevasăzică, pruncul Pegas a murit fiindcă a avut prea multe moaşe comuniste, care n-au ştiut cum să-i taie buricul în capitalism. Din fericire, există reîncarnare şi Pegas s-a întors pe pământ, să-şi ispăşească păcatele din viaţa anterioară şi să facă numai bine, că şi căluţii înaripaţi tot în Nirvana visează să ajungă, să ştiţi. Cum de-a înviat Pegas? Dintr-o întâmplare nefericită, dar cu final fericit.

Unul dintre actualii proprietari ai brandului, Alexandru Manda, omul care se ocupă cu marketingul şi vânzările la Pegas, lucra într-un magazin de biciclete şi i-a vândut, într-o zi, o bicicletă prietenului său, Andrei Botescu, de asemenea azi partener în afacere. După vreo două săptămâni, pentru că trăim în România şi-asta ne ocupă tot timpul şi ne mănâncă toţi ficaţii, Andrei a venit la magazin cătrănit că i se furase bicicleta. Şi era negru de supărare, săracul, mai negru chiar decât ăia de i-o furaseră.

Fiindcă nu mai avea Pegas pe stoc, Alex a avut ideea să sune la fabrică. Unde angajaţii deja frecau menta sau se pregăteau să culeagă căpşuni prin Spania, fiindcă Pegas nu se mai producea. Şi atunci le-a venit lor, lui Alex şi Andrei, ideea s-o fabrice. Păi cum era să lase ei ţara fără Pegas? După ce au cumpărat marca Pegas, au început să proiecteze piesele, apoi au comandat matriţe din fabrici de profil din Taiwan şi Olanda. După ce primeau piesele, cu un grup de prieteni le asamblau şi culmea, nu le ieşeau mitraliere, vorba bancului, ci nişte minunăţii de biciclete, un model mai frumos ca altul. Şi-au luat şi hală să le vândă, în clădirea “Ciclop” din buricul Bucureştiului – că aşa e cu personajele astea mitologice, trag unul la altul ceva de speriat.

Multă lume strâmbă din nas când aude că o asemenea bicicletă costa între 1100 şi 1300 de lei, dar, fraţilor, să ne înţelegem: pe vremea lui Ceaşcă, un Pegas costa 1700 de lei şi zerourile la leu au rămas cam aceleaşi. Cine vrea să-şi ia biciclete mai ieftine, are de unde, dar să ştie că alea, în general, sunt făcute la chinezi şi o chinezărie poate fi orice, numai bicicletă nu. Cei de la Pegas spun că au vândut până acum sute de biciclete, majoritatea vânzărilor fiind în România (85%), deşi şi diaspora se interesează tot mai mult proiect. La urma urmei, dacă tot nu şi-au luat ţara înapoi, măcar bicicleta să şi-o ia, no?

Loading...

Comentarii

  • Cauciucuri Second Hand

    20 septembrie 2015 18:26

    Interesant - www.cauciucuribucuresti.ro - Cauciucuri Second Hand

    raspunde comentariului
+