PF Daniel: “Organizăm Paştele de câte ori vrea Papa, dar încasările le ţinem noi”

de Spartakus , 15 iunie 2015
PF Daniel: “Organizăm Paştele de câte ori vrea Papa, dar încasările le ţinem noi”

Propunerea Papei Francisc de sărbătorire a Paştelui în aceeaşi zi şi de către catolici, şi de către ortodocşi, a fost primită în mod diferit. În vreme ce ortodocşii ruşi au afirmat că ei nu împart sfânta votcă de Paşte cu papistaşii imperialişti, ortodocşii greci au precizat că ar împărţi masa copioasă de Paşte cu oricine, cu condiţia ca nemţii să plătească pasca, vinul şi cozonacii, iar ei să vină doar cu mielu’ şi ouăle din dotare. Nici ortodocşii sârbi nu au fost încântaţi de idee, declarând că vor serba Paştele alături de croaţi şi sloveni doar dacă învie Tito, în vreme ce ortodocşii bulgari nu au reuşit, până acum, să priceapă propunerea Papei, care, probabil, le va fi desenată. Până acum, se pare că singurul care a îmbrăţişat cu bucurie oferta a fost PF Daniel.

Desigur, el a făcut-o cu un mic amendament: ca toate încasările rezultate din vânzarea gadgeturilor tradiţionale de Paşte să le păstreze BOR. “Noi avem mână bună la încasări, aţi văzut, la catolici mai dispar bani, se mai topesc prin cine ştie ce insule exotice, la noi nu se întâmplă aşa ceva. Pe ce punem noi mâna e lucru sigur”, a precizat un înalt prelat. Întrebat cum comentează riscul ca, în 60 de ani, să ajungem să sărbătorim Paştele în august, din cauză că fenomenul de Lună plină, care dictează stabilirea datei pascale, se petrece tot mai târziu, prelatul a precizat:

“Papa are dreptate, dar pe noi nu ne-ar deranja să sărbătorim Paştele şi în august. Şi pentru că atunci toată lumea e la mare şi nu mai merge nimeni la biserică, organizăm slujba pe plajă şi ieşim tot pe profit. De fapt, ne gândim să propunem Suveranului Pontif un plan de afaceri şi mai rentabil: să sărbătorim Paştele în fiecare lună, iar în decembrie să-l punem undeva pe 15, ca să aibă şi românii jumătate de lună liber, nu doar săptămâna de Crăciun. E adevărat ce spun unii, că Iisus a înviat într-o singură zi din an, dar ce faci dacă ai într-o zi multă treabă şi te trezeşti că tomai în ziua aia Papa a decis să fie Paştele? Aşa că noi propunem ca Paştele să fie de mai multe ori pe an, ratezi luna asta, nu-i nimic, că-l sărbătoreşti luna viitoare!”.

Loading...

Comentarii

+