Politicianul satului: Coşmarul unei nopţi de primăvară

de Academia Cațavencu , 22 aprilie 2017
Politicianul satului: Coşmarul unei nopţi de primăvară

Dormise foarte prost. Se trezise în crucea dimineţii, cu o durere de spate, de parcă fusese  crucificată. Era tulburată de un sentiment inexplicabil de teamă. Avusese un vis foarte ciudat. După multă vreme, Sfânta Fecioară nu-i mai apăruse în somn. Adesea, Maica Domnului o acoperea cu Preacinstitul Ei Acoperământ şi îi şoptea ce să facă a doua zi. O învăţa cum să-i slujească pe prea-cuvioşii care-o votaseră ca orbii. Sfânta Născătoare de Dumnezeu o alesese să-i fie mesagera Ei. Era sigură de asta. Şi mândră cât cuprinde. 

Noaptea trecută fusese diferită. Visase o creatură ciudată ce venea din străfunduri. Nu reuşea să-şi amintească dacă trăia în măruntaiele pământului sau în adâncurile mărilor. Visul o neliniştea. Putea fi foarte bine un demon. Gândul acesta o cutremură. „Dacă l-am visat pe Necuratu’?!“ Îşi făcu repede cruce şi-şi scuipă de trei ori în sân.

“Imposibil!“ Se încurajă singură. „Cum să-mi facă Fecioara aşa ceva? Tocmai mie, care nu I-am greşit cu nimic.“ Se ştia fără de păcat. Mersese chiar într-o emisiune televizată, a unui pastor adventist, care o tămâiase din cap până-n picioare. Ce dacă e adventist? E creştin. Păstorul Iisus îşi iubeşte toţi mieii. Chiar dacă unii s-au transformat în berbeci.

Televizorul merge în gol. Auzi la un moment dat o ştire: „Catedrala Mântuirii Neamului va avea cel mai mare clopot din Europa, iar pe el va fi turnat chipul Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe“. Se gândi că trăieşte vremuri binecuvântate. „Când va răsuna acest clopot niciun parlamentar din Casa Poporului nu va mai dormi cu siguranţă“, îşi spuse în sinea ei.

Următoarea ştire era cu „Balena albastră“. Un joc pornit din Rusia, din cauza căruia se pare că tinerii se sinucideau pe capete. “Dacă e vorba despre asta? Dacă visase «Balena albastră»?“ Realiză că trebuie să facă ceva să o oprească.

Planurile îi fură întrerupte de un flash de memorie. Îşi aminti că în vis îi apăruse şi un nume: „Sfânta Varvara“. Nu avea cum să fie „Balena albastră“. Dar ce înseamnă că o visase pe „Sfânta Varvara“? Şi cine era „Sfânta Varvara“? Realiză că aşa fusese botezat unul din utilajele care sapă metroul din Drumul Taberei. Celălalt utilaj era „Sfânta Filofteia“. „Hm! Oare ce-o însemna visul ăsta?“. Nu apucă să-şi răspundă că în bucătărie intră „Tati“. Astăzi e ziua lui…

 Metrou-sexual

Comentarii

 • THERESA WILLIAMS

  28 iunie 2017 18:23

  Buna, eu sunt Theresa Williams Dupa ce am avut relatii cu Anderson de ani de zile, sa despartit de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc inapoi, dar totul a fost in zadar, l-am dorit inapoi atat de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, Mi-a trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 1600. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singurul vrăjitor adevărat și puternic, care ma ajutat cu propria mea problemă. Email drogunduspellcastergmail.com îl poți trimite prin e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau în orice alt caz.1 vrăji vrăji2 vrăji pierdute3 Vrăjile de divorț4 Vrăjile căsătoriei5 Vraja de legare.6 vrăji de rupere7 Înlăturați un iubit din trecut8. Vrei să fii promovat în biroul tău vraja de loterie9 doresc să-ți satisfacă iubitulContactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilăPrin intermediul drogunduspellcastergmail.com

  raspunde comentariului
 • Mafia Bisericii

  05 iunie 2017 21:48

  baga pe youtube sa vezi de unde vin 50 la suta din banii pentru catedrala mantuiri neamului de la proxenetii romanii membri de elita a bisericii ortodoxe romane si preotii captatori de fete saraec de la tara si orasi ce le vand la proxeneti, afacerile murdare securiste ale bisericii ortodoxe romane, marca Teodosie si daniel spagoveanul securistii. baga pe youtube. Ion Clamparu . Retele de proxeneti. Mii de romance fortate,Batute sa se prostituieze

  raspunde comentariului
 • halap

  29 aprilie 2017 14:46

  episcopului Huilor, preasfinitul Corneliu Bârlădeanu, a fost invitat la Todireti să sfinească locul pe care se va construi o biserică, onorariul cerut fiind de 2.000 de euro.Este o regulă tiută de toată lumea. Dacă nu îi dai bani, nu vine. Iniial i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus că nu e suficient i atunci i-am mai dat 1000 de euro. A fost anul trecut la o altă sfinire i acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost plătii atunci de două familii care munceau în străinătate, a declarat un preot din zona Todireti.Conform sursei citate, organizatorii au fost nevoii să aducă bucătari iscusii din alte zone, iar oamenii au strâns aproximativ 10.000 de euro, cât a costat întreaga ceremonie.Este Preasfinitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am făcut pregătirile care se fac la astfel de evenimente. Toată lumea a venit i a donat. Important este că s-a făcut această sfinire i că vom ridica o biserică, au declarat, pentru Invaslui, reprezentanii Primăriei Todireti.În plus, episcopul Huilor a cerut să fie aezate covoare noi pe terenul pe care urma să calce, pentru a nu-i murdări pantofii, iar enoriaii să fie inui la distană.Zeci de metri de traversă i câteva covoare mari au fost cumpărate de enoriai pentru a fi tapetat terenul pe care urma să păească episcopul. A avut pretenii ca dulciurile să fie de casă din produse bio, la fel i mâncarea pe care a servit-o, de la aperitive i până la ultimul fel. Toate astea în timp ce amărâii din Todireti abia au după ce să bea apă, iar de bucate alese nu au auzit vreodată, scrie sursa citată.Potrivit acesteia, Preasfinitul Corneliu Bârlădeanu a ajuns la Todireti cu un bolid de lux cumpărat recent, care ar fi fost făcut la comandă i ar fi costat aproape 100.000 de euro. De asemenea, preasfinitul Corneliu Bârlădeanu are ofer personal i un aghiotant în sutană care are grijă să-i deschidă ua i să-i ină la distană pe enoriaii venii să-l atingă pe cel pe care ei îl consideră un sfânt. persoane din anturajul lui Corneliu Bârlădeanu au vorbit despre averea impresionantă a acestuia, susinând că ar avea bani lichizi în conturi din ară i din străinătate în valoare de de peste 2 milioane de euro. Conform aceleiai surse, Episcopia Huilor, care impune preoilor să vândă obiecte necesare oricărui cretin la preuri exorbitante, are 4.000 de hectare de pădure i sute de hectare de teren arabil i păune, pe care le administrează scutită fiind de orice taxă.

  raspunde comentariului
+