HomePoliticParlamentPoliticienii, obligați să își plătescă detenția dacă nu participă...

Politicienii, obligați să își plătescă detenția dacă nu participă la programe de prevenție a hoției!

Dornici, probabil, să-și asigure și ei un electorat constant de decedați, precum amicul uselist Dragnea, Eugen Nicolăiescu, Alina Gorghiu și alți cioclii liberali au propus o lege prin care cetățenii români bolnavi de cancer vor fi obligați să plătească tratamentul, dacă nu dovedesc, cu acte în regulă, că au participat la programele de prevenție – urmând, probabil, să aducă și chitanțe pentru șpăgile oferite medicilor, cu acest prilej. Proiectul a stârnit un val de indignare, deși mulți români au declarat nu numai că acceptă să plătească tratamentul, dar sunt gata să le facă cinste cu citostatice și lumânări și politicienilor care au avut această măreață idee.

Ideea nu este însă singulară. După cum am putut afla, un grup de parlamentari cinstiți în număr de doi (singurii din cei 588 care nu au probleme cu justiția) au înaintat Senatului un proiect de lege similar. Acesta prevede că oamenii politici, fie ei primari, parlamentari, miniștri sau președinți, trebuie să-și acopere singuri cheltuielile pe care le-ar face statul să-i țină la pușcărie, dacă nu vor participa la programe de prevenție a hoției. ”Vrem să inițiem niște programe speciale, prin care să atragem atenția colegilor politicieni să nu mai fure, că nu e frumos. Ne-am gândit deja la câteva module, setate pentru diverse scenarii, oricând posibile: un modul pentru primarii care atribuie contracte fără licitație, un altul pentru parlamentarii care fac trafic de influență, altul pentru miniștri care devin miliardari din autostrăzi inexistente și chiar unul pentru președinții care văd toată lumea pe banii unor sponsori generoși, cu condiția să tacă mâlc și să protejeze corupția. Toți acești oameni vor fi chemați să participe la programele de prevenție și să semneze de prezență”, a precizat parlamentarul cinstit.

Potrivit proiectului de lege, dacă un politician este prins de DNA, luat cu mascații și apoi condamnat la ani grei de detenție, i se verifică prezența la programele de prevenție. Dacă nu a participat la ele, atunci e obligat să achite costurile pe care statul le are cu ținerea la pușcărie. ”Nu sunt bani puțini, să știți, ne-a explicat parlamentarul. Se știe că la ora actuală statul român cheltuiește 321 de lei pe lună pentru educația unui elev, 405 lei pe an pentru cultivarea unei panseluțe în parc și 2600 de lei pe lună pentru întreținerea unui deținut la închisoare. Dacă politicianul hoț, ca de exemplu Dan Voiculescu, ia zece ani de pușcărie, vă dați seama că se adună o mică avere, adică peste 300 de milioane de lei vechi. La cât de zgârciți sunt politicienii noștri, vă spun sigur că vor participa cu toții la programele de prevenție a hoției”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare