HomeActualitatePonta Lăpușneanu, către PSD: Dăcă voi nu mă vreți,...

Ponta Lăpușneanu, către PSD: Dăcă voi nu mă vreți, eu vă vreau!

Vodă Ponta Lăpuşneanul, după înfrângerea sa în două tururi, de oştile Despotului Iohannis, fugind la Pro România, izbutise a lua oşti social-democrate şi se înturna acum sa izgonească pre răpitoarea Dăncilă şi să-şi ia scaunul, pre care nu l-ar fi perdut, de n-ar fi fost vândut de boierul Dragnea.

Ponta Lăpuşneanul mergea alăturea cu vornicul Diaconu, amândoi înarmați din cap până-n picioare cu sloganuri de campanie.

Curând ajunseră la partid, unde îi aștepta șefa Viorica Dăncilă.

— Să nu bănuieşti, măria-ta, zise Dăncilă, PSD-ul este liniştit şi poate că măria-ta ai auzit lucrurile precum nu sunt; căci aşa este obiceiul norodului nostru, să facă din ţânţar armăsar. Pentru aceea obştia ne-au trimis pre noi să-ţi spunem că norodul nu te vrea, nici te iubeşte şi m.ta să te întorci înapoi ca…

— Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau, răspunse Ponta Lăpuşneanul.

Așa, Ponta reuși să-și formeze oaste la Pro România, adunând militanți din PSD și PNL și, acum, er ape val. A mai reușit să se alieze și cu Vodă Tăriceanu și totul părea de partea lor.

Lucrurile aveau totuși să se schimbe, după ce nărodul din Pro România, înfometat de putere, căci nu mai rinseseră de vreme bună un ciolan consistent, se răscolea, după ce nu au prins un loc la noua guvernare liberală. Cineva trebuia sacrificat.

— Capul lui Tăriceanu vrem! Strigau militanții din Pro România.

— Să moară toţi! Eu sunt boier mare; ei sunt nişte proşti! A sărit Tăîriceanu, la rândul lui însetat de guvernare.

— Proști, nu prea mulți, e adevărat, dar sunt ai mei, a răspuns Ponta Lăpușneanul.

Astfel a căzut Capul lui Tăriceanu, care a mai pierdut o alianță după cea cu PSD.

Dar răzbunarea boierului ALDE ar putea să fie cruntă, el mai pândind o alianță ce ar putea să-l ducă la mult visatul tron de la Palatul Victoria.

 
Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare