HomeActualitatePosibilul ministru de Finanţe, Eugen Nicolăescu, va introduce taxa...

Posibilul ministru de Finanţe, Eugen Nicolăescu, va introduce taxa pe bolnav

În urmă cu câteva minute, Daniel Chiţoiu, acest Gargamel al finanţelor româneşti, şi-a dat oficial demisia din guvern, argumentând că s-a săturat să muncească 18 ore pe zi. De fapt, motivul real e mult mai simplu: Chiţoiu, care are o imaginaţie limitată la propria-i chelie, nu mai ştia ce taxe noi ar mai putea inventa, aşa că a cedat nervos şi a decis să plece. Din câte se aude, cel mai probabil înlocuitorul lui va fi actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Trebuie să recunoaştem, alegerea este foarte nimerită, omul având experienţă la numărat banii încă de pe vremea când activa ca “lucrător comercial la restaurantul Athenee Palace” – nu ne întrebaţi dacă a fost chelner, ospătar sau picolo, că în CV nu se precizează.

Oricum, viitorul gestionar al bugetului vine cu idei proaspete, care vor contribui, desigur, la o mai bună colectare a birurilor de către stat. Astfel, potrivit surselor noastre, el ar putea introduce o măsură dragă ospătarilor: adăugarea, la impozit, şi a zilei, lunii şi anului când are loc plata la ghişeu. În cazul în care contribuabilul plăteşte pe 1 ianuarie, el va plăti în plus doar 1 plus 1 plus 2014 lei, adică în total un impozit mai mare cu 2016 lei. Dacă-i leneş şi plăteşte în ultima zi, ciubucul lui, fiindcă plăteşte 12 plus 31 plus 2014, adică dintr-un foc 41 de lei în plus.

Totodată, pentru că nu există suficiente fonduri, românii care circulă cu autobuzul vor plăti acciza la combustibil direct la şofer, înainte să composteze, iar cei care apelează la Salvare vor fi obligaţi să facă ei “nino-nino” până la spital, evitând astfel uzura girofarului din dotarea ambulanţei.

În fine, o altă iniţiativă vizează introducerea de urgenţă a taxei pe bolnav. Aceasta urmează să fie achitată de toţi românii care au vreo rudă internată în spital sau care au avut, în ultimii cinci ani, guturai, dureri de şale sau gâlci. “Trebuie să fii arogant de bogat ca să-ţi permiţi să te îmbolnăveşti astăzi în România. De aceea, ar fi inadmisibil să nu-i impozităm pe aceşti bolnavi care, pur şi simplu, ne sfidează”, ar fi declarat Nicolăescu într-un cerc de amici, toţi ciocli.

 Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare