PSD – un partid cu prea multe hiene și un singur ciolan

de Spartakus , 07 februarie 2017
PSD – un partid cu prea multe hiene și un singur ciolan

Zămislit printre gloanțe și sânge, în chinurile facerii unei națiuni, pe 22 decembrie 1989, FSN, adevăratul urmaș al PCR și strămoșul direct al actualului PSD, a acționat întotdeauna ca o haită de hiene. A existat un spirit de turmă, necesitatea găsirii unei prăzi, vânarea prăzii, la care participa toată haita și, desigur, un mascul-alfa. În fața ăstuia, nu mârâia nimeni decât în clipa în care îl simțea că este slab. Orice semn de slăbiciune îi era fatal. Vă mai amintiți ezitarea lui Ceaușescu din timpul mitingului de pe 21 decembrie? Acela a fost momentul când restul haitei a priceput că masculul-alfa tremură. Și l-a sfâșiat. Noul mascul-alfa, Iliescu, a stăpânit cu gheare de fier Partidul, dar, în cele din urmă, a clacat și el și, prea bătrân pentru o haită atât de flămândă, a fost sfâșiat de Geoană.

Citește si: Rușinea de a fi român. Propunere de slogan PSD pentru viitoarele alegeri

Geoană a fost un fel de mascul-alfa second-hand: după ce a țopăit și-a urlat la lună o singură noapte, a fost mursecat de restul haitei, care și l-a ales șef pe Ponta. Nici hiena asta pusă mereu pe rânjit fasolele n-a făcut mulți purici în fruntea haitei, căci l-a atacat, prin spate, Dragnea. Dragnea părea prototipul masculului-alfa: viclean, puternic, cu blană sură și gheare ascuțite, idolul femelelor tinere din haită, ai fi jurat c-o să domnească peste haită până la adânci bătrânețe. Doar că și el deja a greșit. Deja simte că zilele în fruntea haitei îi sunt numărate, pentru că însuși pupilul lui, Grindeanu, un mascul de-a dreptul omega, adus tocmai din coada haitei și proptit în preajma liderului, e pe cale să-l muște de ceafă și să preia șefia, alături de alte hiene tinere din Partid.

Toate astea pentru că liderii PSD n-au știut niciodată să împartă ciolanul în mod democratic, ca să-i mulțumească pe cât mai mulți membri ai haitei. Și, slavă Domnului, România a fost, este și va fi, un ciolan din care s-ar sătura și toate hienele din Serengeti, nu doar astea din spațiul carpato-danubiano-pontic. Aici stă cheia prăbușirii PSD: în faptul că hienele din fruntea sa nu sunt niciodată mulțumite de pradă și vor mai multă, dar, în același timp, nu vor s-o împartă cu alții: cu fiecare mascul-alfa care a venit în fruntea haitei, cercul de putere s-a restrâns. Acum, în preajma lui Dragnea, mai stau doar hienele sudiste, în vreme ce alea din Moldova și din Ardeal deja îi fac bezele lui Grindeanu.

Cât va mai dura până când Dragnea va fi sfâșiat de propriii lui supuși nimeni nu știe, dar devine tot mai clar că e doar  o chestiune de timp. Cu cât protestele din stradă vor continua, cu atât poziția lui în fruntea haitei pesediste va fi mai șubredă. Și chiar dacă, judecând după Floricica Dansatoarea și ceilalți pitecantropi care zbiară că vor să fie furați în continuare de primul teleormănean al țării, am fi înclinați să credem că Darwin s-a înșelat, fiindcă maimuțele rămân maimuțe și până la Sfârșitul Lumii, veți vedea că selecția naturală îi va da, în cele din urmă, lovitura de grație lui Dragnea.

Citește si: PSD promite că dă  cu o gură, dar ia cu zece mâini
Loading...

Comentarii

 • CETATEANUL TURMENTAT

  07 februarie 2017 17:10

  Pina la coada tot banu'i rege. Cind s-a proiectat ordonanta in laboaratoare, mai mult ca sigur ca au fost claxonati toti beneficiariidalmatienii sa cotizeze indiferent de culoare politica.Cred ca va puteti imagina cam ce sume se pot aduna !? Pai numai de la Ghita cu 60 mil euro sechestrati se face de un blind apreciabil.Asa se explica incrincenarealupta de partid pe mentinerea ordonantei.Nu stiu daca Grindy si Ciordy or sa isi dea macar pe la buze cu jumara, dar e sigur ca Moliceanu ramine pe dinafara, oricum PSD-ul i-a cam smenuit pe toti , cu care au participat la guvernare de-alungul timpului, deci haita va ramine cu mangleala...si masculul Alfa cu ciordeala.

  raspunde comentariului
 • de gol

  07 februarie 2017 15:14

  Poate și alde Tăriceanu-și mai schimbă cămașa, s-a cam împuțit, poate așteaptă vreo sponzorizare poate-l ajută justiția. Așa băi elefantule, bagă tupeu la greu c=o să ai priză ce nu s-a văzut.

  raspunde comentariului
 • Celentano

  07 februarie 2017 14:13

  Domnule, interesanta ideea, cu conditia ca masculii tineri sa-si duca treaba pana la capat! cam greu insa cu femele alfa gen Firea, Olguta si tipul ala cu capul chel, Codrina...

  raspunde comentariului
+