HomeActualitatePușcăriașii-scriitori vor primi reduceri de 30 de zile ale...

Pușcăriașii-scriitori vor primi reduceri de 30 de zile ale pedepsei dacă lucrările lor științifice sunt și plagiate!

După ce au stat câteva luni pitiți, de teamă să nu iasă iar lumea în stradă și să-i scoată din Parlament în șuturi, cum l-au scos pe Ponta din guvern, deputații și senatorii au ridicat, încet, capetele și au prins curaj. Suficient curaj cât să sfideze iar opinia publică, punând iar pe tapet problema lucrărilor științifice scrise în pușcării. Concret, domnii aleși s-au șters la fund cu ordonanța guvernului, care prevedea o reducere a pedepsei cu 20 de zile, indiferent de numărul de lucrări scrise, și au decis ca pentru fiecare lucrare, pușcăriașul-scriitor să primească 20 de zile de libertate.

Ca orice român gospodar, parlamentarii și-au făcut deci vara sanie și toamna lege, pentru că nu va trece anul și jumătate din cei 588 de inutili ajunși în Parlament ar putea ajunge la bulău. De aceea, oamenii au fost prevăzători, și-au dat lege ca să le mai scadă din pedeapsă. Evident, de această lege va beneficia și cunoscutul autor de lucrări științifice Dan Voiculescu. La ritmul lui de lucru, coroborat cu numărul mare de negrișori pe plantație care se vor grăbi să-i transcrie mărețele idei, Varanul ar putea da gata în două luni o bibliotecă întreagă, obținând atâtea zile de libertate încât să mai aibă de rezervă și pentru următoarele dosare în care e implicat.

Chiar și așa, parlamentarii tot nu sunt mulțumiți de hotărârea luată, susținând că este incompletă. ”Avem printre noi o mulțime de doctori – și nu mă refer doar la femeile de serviciu, electricienii și chelnerii din Senat, ci și la domnii senatori înșiși. Ei au acumulat o expertiză deosebită în domeniul plagiatului și e păcat să nu și-o folosească, dacă ajung la pușcărie. De aceea, am depus încă un amendament la lege, prin care politicienii condamnați la închisoare cu executare să beneficieze de reducerea pedepsei nu doar cu 20 de zile, ci cu o lună întreagă, dacă dovedesc că lucrarea lor științifică este și plagiată”, a precizat un parlamentar.

În motivarea propunerii, parlamentarul a arătat că un autor care plagiază depune un efort mult mai mare decât unul care nu plagiază. ”Numai gândiți-vă la un singur aspect: unul care scrie lucrarea din capul său nu trebuie să citească nimic, că are ideile în minte, pe când unul care plagiază de la cap la coadă, ca de exemplu domnul Victor Ponta sau domnul Gabi Oprea, trebuie să citească o mie de cărți până să se decidă din care să fure. Carevasăzică, efortul intelectual al plagiatorilor e mult mai intens, deci e logic ca ei să merite o reducere mai mare”, este de părere parlamentarul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare