HomeActualitateRăposaţii, nemulţumiţi că referendumul lui Dragnea va dura trei...

Răposaţii, nemulţumiţi că referendumul lui Dragnea va dura trei zile!

Marele maestru al combinaţiilor din USL, Liviu Dragnea, a ieşit ieri la rampă, anunţând că regionalizarea şi noua Constituţie sunt probleme atât de importante încât e absolut necesară votarea lor. Traduse pe înţelesul tuturor, aceste cuvinte înseamnă: “Sunt atâtea miliarde de coco în joc cu regionalizarea asta încât ar fi şi păcat să nu ne umplem noi, baronii locali, buzunarele cu ele, iar, pe de altă parte, suntem atât de aproape de puşcărie încât ar fi şi păcat să nu ne votăm o Constituţie care să ne facă stăpâni absoluţi în România”.

Atâta doar că Dragnea are o problemă: ca să fie validat, referendumul trebuie să aducă la urne cel puţin 50 % plus unul din alegători. Ceea ce, s-a văzut vara trecută, este aproape imposibil. Dar, cum “imposibil” nu e un cuvânt teleormănean, întâiul mustăcios al ţării are deja soluţia: se va vota la referendum timp de trei zile! Ca misiunea să fie mai uşoară, probabil că se va vota şi non-stop, căci ce rost are să mai cheltuiască bani şi cu jandarmii, să păzească urnele peste noapte?

Acuma, dacă tot s-au apucat de referendum, useleii n-ar trebui să umble cu jumătăţi de măsură. Păi, ce-i aia trei zile? Te-ncurcă rău, ca şi cetăţean, nu ştii şi tu un rost şi-o socoteală! Să facă, domnule, referendum o săptămână încheiată, iar în săptămâna aia în toată România să nu mai muncească nimeni – nu că de obicei ar munci cineva.

Să se declare, printr-o ordonanţă de urgenţă, “Săptămâna referendumului”, cu cruce roşie în calendar şi să se specifice clar: în zilele respective n-ai voie să munceşti, n-ai voie să speli (decât bani, cine are), n-ai voie să calci (decât în picioare schengeniştii care boicotează referendumul) şi nici măcar n-ai voie să faci mâncare (decât dacă te cheamă Vanghelie, Mazăre, Oprişan, Piedone, Onţanu etc).

O asemenea iniţiativă ar permite tuturor categoriilor să voteze: pensionarii vor vota dimineaţa, mămicile cu copii la prânz, când dorm ăia micii, tăticii cu copii seara, după ce ies din cârciumi, iar tinerii pe al treilea cântat al cocoşilor, când ies din cluburi.

Cu viii, în mod cert, Dragnea o să se descurce de minune. Problema e însă ce face cu morţii, mai ales cu cei care anul trecut au votat de mai multe ori. Din câte am înţeles, vorbind azi-noapte cu o spiritistă prin dicteu automat pe messenger, răposaţii sunt foarte supăraţi pe iniţiativa vicepremierului.

“Dom’le, vara trecută am venit cu plăcere, mi-a făcut Dragnea o pomană superbă, am avut şi bombonele de ciocolată pe colivă, însă anul ăsta trei zile e cam mult! Păi ştiţi dumneavoastră cât costă un drum din Iad până-n Olt? Câte vămi sunt de plătit? Cine ni le plăteşte nouă, că de când a venit USL la putere, nici măcar o excursie până-n Purgatoriu nu ne-a mai achitat, cum ne promisese!”, a precizat un decedat din Slatina.

Un altul, din Roşiorii de Vede, a spus că îi este imposibil să mai vină la referendum: “Eu am în grijă câteva cazane cu păcătoşi, fiindcă, având păcate puţine, lucrez în regim semideschis. Oricât l-aş aprecia pe Dragnea, care anul trecut mi-a făcut cinste cu fasole şi ciolan, la parastasul de 40 de zile, tot nu pot veni. N-o să zică dracii că sunt neserios, că-i las pe ăia cu smoala călâie? Nu destul am tras chiulul pe pământ, ce fac, îl trag şi-n Iad, doar fiindcă vrea Dragnea să-i votez Constituţia trei zile la rând?”.

În fine, un alt cetăţean, decedat tocmai când îi promisese Eugen Nicolăescu medicamente compensate, a răbufnit: “Să-i ia dreacu’ pe toţi, cu referendumul lor, taică! N-am fost anul trecut, când eram viu? Şi cu ce m-am ales? Acuma auzi, că vor să-l lungească, să-l ţie trei zile! O să fie ca-n filmul ăla, Ziua Cârtiţei: te scoli, te duci la vot, vii acasă, te culci. Iar te scoli dimineaţa, iar te duci la vot şi tot aşa, până li se face lor suma… Ei, pe mine să nu conteze, că sunt sătul! Nu vreau să mă-ntorc tocmai de pe lumea cealaltă ca să ajut nişte cârtiţe precum Dragnea, Antonescu şi Mazăre să sape sub ţara asta până o s-o prăbuşească de tot!”

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare