HomeActualitateReacțiile vedetelor la moartea lui Sergiu Nicolaescu

Reacțiile vedetelor la moartea lui Sergiu Nicolaescu

Cel mai mare regizor român după Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude și mulți (mulți!) alții a murit. Vestea a făcut deja turul mapamondului, iar vedete din România și nu numai au ținut să-și exprime tristețea infinită față de pierderea titanului filmelor care nu erau despre comunism, dar erau, de fapt, despre comunism, doar că mai subtil, așa. Iată mai jos gândurile câtorva dintre aceste personalități.

Ion Iliescu: „Lenin să-l ierte pe marele regizor! Mie îmi pare rău că iar trebuie să-mi amân plecarea cu un an. Data trecută a fost vina lui Păunescu, acum e Sergiu, iar eu nu pot să dau ortu’ tovarășului care împărțea Scânteia în ilegalitate în același an cu alții ca mine. Nu se face!”

Andreea Tonciu: „Mie mi-au plăcut foarte mult poeziile lui Nicolaescu când eram în generală. Îmi pare rău că a murit.”

Cristi Puiu: „Am să fac un film de cinci ore, în care distrug o cameră în care se află poze și afișe cu filmele lui. Așa, ca un omagiu, pentru cât m-a ajutat în carieră.”

Steven Spielberg: „M-am inspirat atât de mult din opera marelui regizor român Sergiu Ceaușescu. De exemplu, scena din War of the Worlds când extratereștrii invadează și distrug toată planeta reprezintă exact ce am simțit eu după ce am văzut Mihai Viteazul.”

Alex Velea: „Movieman, ești șmecher și mișto/ Nu vrei să drink o bere la un bistro?/ Din păcate, berea se bea în minim doi/ Iar tu nu mai ești printre noi!”

Sergiu Nicolaescu: „Condoleanțe mie, familiei și țării mele pentru că sunt o mare pierdere pentru toată lumea! Sunt convins că nimeni nu va mai face filme bune după mine în România, ca să nu mai vorbesc despre cascade spectaculoase.”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare