HomeActualitateRevista Tresei: Ali Dragnea și cei 40 de hoți

Revista Tresei: Ali Dragnea și cei 40 de hoți

Un Adio, dar rămân cu tine”, ne cântă corul celor 40 de fârtați ai lui Ali Baba din PSD care au hotărât că, deși și-a dat demisia, Liviu Dragnea este musai să rămână cu atribuțiile care l-au consacrat drept talent atât în fața procurorilor, cât și a primei instanțe de judecată. Faptul că merge mai departe, la o instanță superioară, este ca și cum ar fi avansat în finală la “Vocea României”, nu? Toți, de la Victor Ponta la Dragnea, consideră decizia justiției nulă și neavenită. Decizia Comitetului Executiv al celor 40 de fârtați e o “fentare” a așa-zisei rezoluții anticorupție adoptate de ochii lumii în februarie.

*Același cor ține și coloana sonoră la telenovela cu Dan Șova care rulează în Senatul României. Comisia juridică a decis ca tot procesul de vot în cazul Șova să fie reluat de la zero (deși Curtea Constituțională a decis altfel, dar cine sunt pârliții ăia de judecători să se ia în mușchi cu cei 40 de fârtați ai lui Ali Baba?), iar Biroul Permanent a retrimis la Comisie dosarul Șova până săptămâna viitoare. Actorul principal nu era suficient de fardat cu mir. Oricum, regizorului Tăriceanu i s-a cerut scriptul scenariului la DNA, ca o comisie de procurori să-i stabilească și încadreze faptele.

*“După ani și ani”, în care inginerii au năpădit breasla jurnaliștilor, o binemeritată contraofensivă a acestora pe teritoriul inginerilor a comis-o Ioan Rus, ministrul Master Planurilor Pe Hârtie, care și-a numit consiliera de imagine șefă peste vreo doi ingineri la Biroul de implementare a Hârtiilor Care Vor Deveni Autostrăzi în România. Daniela Berinde a fost prezentatoare TV și atât. Biroul de implementare a master planului are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea şi întreţinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naţionale”. Cititul de promptere nu te face specialist în implementare, dar o fi fiind util la monitorizare. Și nu trebuia să fie numită consiliera de imagine chiar șefă, deși e o modă printre pesediștii de bine. Dar, dacă așa au vrut mușchii lui Ucu Rus, că oricum sunt banii statului, adică de aruncat, atunci așa s-a întâmplat. Și nici n-a fost nevoie ca Berinde să-și depună un CV, au recomandat-o vocea și talentul.

*“O, rămâi, rămâi la mine” – i-au cântat procurorii lui Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. În motivarea arestării, judecătorii vorbesc despre o evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,5 milioane de lei. Și, normal, că cineva dintre apropiații acestuia ar fi cântat mai cu talent un denunț în speranța păstrării libertății ulterioare. În februarie 2014, Blaga Unificatorul era intervievat în Revista 22. Scriam atunci: "aflăm că Nea Vasile Blaga și dacă va fi bătut cu strigături la alegerile din 2014 nu se va da dus. Doar din beția de putere nu te trezești decât în sunet de sirenă a Poliției.

  • dar acum sunteți președintele partidului de un an şi jumătate, aveți ce să vă asumați.”
    „Ne vom asuma un eșec, dacă va fi cazul, toată conducerea partidului.”
    „Adică veți pleca în bloc toată conducerea?”
    „Nu va fi situația asta.”
    „Dar dacă va fi?”
    „Nu va fi. Adică, cum vine asta? Conducerea aceasta a PDL, într-un an de când a fost aleasă, intră într-o competiție grea, noi nu am avut la dispoziție 3-4 ani cum au avut d-l președinte Băsescu și d-l Boc. Trebuie 3-4 ani să pregătești partidul pentru competițiile electorale. Noi intrăm direct după un an în competițiile electorale, loviți și din față, și din spate, cum am fost pe tot parcursul lui 2013″.

Este clar, nu? Nea Vasile avea “prea puțin” timp să “organizeze” partidul, motiv pentru care nu se prea contează eșecurile din 2014. Și asta și pen’că vom avea de-a face cu Însuși El, Unificatorul Dreptei, Erou al Luptei Anti-USD. “Eu cred că într-o perioadă de timp rezonabilă, după alegerile din 2016, va trebui ca unificarea dreptei să fie făcută. Or, asta va însemna în primul rând PDL + PNL”. Aha! Băiete, mai adă un tur de atribuiri directe de la bugetul statului la ginerele lui băiatul acesta al nostru!”. Ceea ce s-a și întâmplat.

*“Și te du ca clipele, scuturând aripele” – le-au cântat noii mari liberali europarlamentarelor Renate Weber și Norica Nicolai, pe care le-au exclus din partid. Motivul excluderii: faptul că au rămas în ALDE și n-au vrut să fie populare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare