HomeActualitateRevista Tresei: Cosa Nostra Romania

Revista Tresei: Cosa Nostra Romania

Aflăm că Ilie Sârbu s-a sacrificat pentru bunăstarea Famigliei Ponta și-a rezistat în funcție la Senat. Popa cu grade sub sutană a declarat că: “la un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. (…) Din februarie se discută, dar tot am rămas, având Victor (Ponta – n.m.) nevoie, am reuşit să ţin grupul compact”. Compact ar fi trebuit să țină grupul în același lot al retrocedărilor abuzive cu Hrebenciuc chiar procurorii DNA. Dar cum aceștia or fi avut alte chestiuni de rezolvat, l-au lăsat pe ginerele Victor Ponta, încă prim ministru, să-i mulțumească lui tata socru: “L-am rugat frumos să mai stea o sesiune și acum i-am mulțumit”. Cu nițel mezel pentru vreo 9 ani în funcția de adjunct al președintelui Curții de Conturi. Pentru devalizatorii României viața începe de la 65 de ani, știți cum e ea, ne-a arătat-o chiar Ion Iliescu. Așa că, vorba olimpicei la limba română, Maria Grapini: “fără toamna nu am putea avea farmecul culesului de vie,frunzele ruginii…”. Deci, culegem ce-am semănat.

* Înțeleg de la Alina Gorghiu că anul acesta Moș Crăciunul salarial nu mai trece pe la Klaus. Cică: “PNL a votat, în unanimitate, pentru respingerea ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor (…) vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL”. După PSD a venit și rândul PNL să-l articuleze pe soțul primilor genunchi ai țării (cinste cui îi poartă!)?

* Că nu mai e nimic de priceput despre modul în care țin PNL și PSD să ne asigure că nu există USL în funcție de cum se raportează la Iohannis: când unii îi taie salariul, când ceilalți. Săptămâna trecută îl săltau de la salarizare cei din PSD. Acum au puncte de vedere cei din PNL. Asta în timp ce Liviu Dragnea ne zice că-i în mare iubire cu Iohannis pe diverse teme extrem de supercalifragilistiexpicalidăușăn precum mai multe proiecte de lege, inclusiv cel al votului prin corespondenţă și alte bla-bla-bla-uri. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va lucra împreună cu preşedintele Klaus Iohannis la legea bugetului pe 2016, la legea salarizării, dar şi la legea votului prin corespondenţă, precizând că este nevoie de „pace politică” pentru dezvoltarea României. Zice Dragnea: „Ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui României este o idee care vine şi este necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară”. Bonus ar fi dacă “pacea” și “armistițiul” s-ar răsfrânge și în acțiunile Justiției asupra politicienilor, nu-i așa?

* Oricum, nu știu cum fac ăștia de discută cu Iohannis pe astfel de teme. Prin bilețelele scrise de Mihalache, presupun. Poate o fi reușit Dragnea să-i strecoare un bilețel în lojă ca pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Sper să nu-i fi rupt mâna sepepiștii, cum făceau securiștii când reușea câte o babă să se strecoare cu vreo doleanță pe lângă dispozitiv și să i-o plaseze lui Nea’ Ceașcă… Că, ghinionul Țării, ca și al românului sechestrat de teroriști în Burkina Fasso, Iohannis mai are zile de concediu după ce-și termină vacanța.

* PSD aripa Dragnea ar cam vrea să se debaraseze de ministrul Discotecilorr, Orlando Teodorovici. De altfel Dragnea i-a transmis, din nou, că “Ponta c’est moi”: “N-am de ce să fiu nemulțumit de Teodorovici, nu se pregătește o remaniere a Guvernului”. Adică, să vă traduc: Dragnea este nemulţumit de Orlando, dar nu o spune așa pe față, ci doar declară că afirmă că nu are de ce să fie nemulţumit. De fapt nu el este nemulțumit, ci Ponta însuși ar trebui să fie nemulțumit. Numai că Ponta nu e deloc nemulțumit de Orlando, ci de Dragnea. Așa că și-a luat în bărcuță și nițel Plumb și a plecat să facă exerciții de flotabilitate cu cei fideli lui în Deltă. Cum să nu fie Dragnea nemulțumit: atâta a înțeles Ponta din prietenia lor când îi trăgeau jandarmii cu bărcuța pe la inundații?

* În rest rămâne cum am stabilit: bugetul țării se face pentru funcționari, nu pentru cetățeni; politica și legislația în România se fac pentru aducerea de bani la buget (pentru a se susține prima afirmație), în nici un caz, Doamne ferește și apără, pentru dezvoltarea țării și prosperitatea și propășirea cetățenilor ei – așa cum a jurat la investirea în funcție fiecare politician.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare