HomeActualitateRevista Tresei: Cum ne lasă ţânţărimea fără copaci

Revista Tresei: Cum ne lasă ţânţărimea fără copaci

Înțeleg că doamna cu cei mai frumoși genunchi ai Țării (cinste cui îi poartă!) s-a supărat pe un grup de țânțari și a ordonat să li se taie habitatul. 40 de copaci din curtea Vilei din Neptun au căzut victime topoarelor și drujbelor. Kerestoy Attila, zis și Drujba lui Dumnezeu, a declarat rapid că nu are nici o legătură cu această afacere. În schimb, Biserica Ortodoxă Română a declarat că este interesată de această cifră de „40”, pe care o consideră prea similară cu cea a mucenicilor din calendar pentru a nu se interesa la Parlament dacă nu s-ar putea rupe din Calendar încă o zi de sărbătoare și pentru acești copaci căzuți pradă dorinței de plajă a Primei Doamne. Președintele Iohannis a declarat că orice zi de sărbătoare este bine venită pentru a întrerupe un binemeritat concediu și a marca începutul unei binemeritate vacanțe. Așa că va promulga orice lege pe această temă.

Dacă era ceva de protestat împotriva a ceva cu privire la Roșia Montană și a exploatării gazelor de șist, ar fi fost, în primul rând, împotriva hoției aplicate pe față, cu comision inclus, ca și în cazul Bechtel, Petrom, ICA șamd. Sau despre cum nu poate Victor Ponta să distingă între șpaga luată ca și premier de la RMGC și cea luată ca și deputat de la Soros – altfel nu-mi pot explica cum de individul știa să aprobe și să voteze o lege în calitatea sa de premier, dar să o respingă categoric în calitatea sa de deputat. Despre hoție și minciuni, despre hipsterisme de mediu cu și despre  cianuri. Căci am și eu o întrebare legitimă: în minerit se folosește cam 22-25% din producția anuală mondială de cianuri. Restul, până la 100% – în industria alimentară, farmaceutică șamd., pâna la “ginșii” care îmbracă pe fiecare hipster protestatar. De ce nu protestează ecologiștii aceștia și împotriva lu’ restul de 73-75% dintre cianurile pe care nici dracu’ nu știe unde se depozitează chiar dacă se folosesc an de an? Iazurile cu cianuri de la “ginși” sunt mai puțin dăunătoare naturii? Sau alea cu gust de algocalmin și viagra nu pot infiltra pânza freatică, iar dacă o infiltrează, in mod cert nu te doare capul, dar ți se scoală și nivelul ecologic…?

* Mai ales că, parlamentarii PSD se pregătesc să respingă, în sesiunea parlamentară de toamnă, ordonanţa de urgenţă prin care salariile lui Ponta şi Iohannis au fost triplate. Dacă numai atât au înțeles ei din prietenia cu Iohannis, nici el nu înțelege să muncească decât de trei ori mai puțin.

* Poate nu știați, dar BOR susţine că este atacată din invidie pentru talentul în afaceri al Bisericii. Din pizmășia celor pe care-i calcă Fiscul în picioare și pentru 5 bani, firește. „Biserica Ortodoxă Română, fiind autocefală, cu centrul de conducere în România, apărătoare a identităţii şi unităţii naţionale, spre deosebire de alte culte din România, despre veniturile şi proprietăţile cărora nu se scrie niciodată nimic, nu este susţinută financiar sau politic de vreo confesiune religioasă sau organizaţie creştină din străinătate. Aceasta explică, în mare măsură, şi faptul de ce ea este permanent ţinta atacurilor comandate din presa românească”, ne zice Patriarhia. Cum ziceam (cu vocea lui Gigi Becali): Fiscul, pizmașul neamului omenesc și al năroadelor (pardon, noroadelor).

* A spune despre Ponta că minte este ca și cum ai constata că există aerul. Ne zice Ponta (dar nu-i singurul mitoman cu acest discurs în gură) că, împreună cu colegii de la România Liberă, luăm bani de la Adamescu care a falimentat “Astra” – adică a luat de la gura asigurată a nărodului (ptiu, drace! Norodului), motiv pentru care suntem niște răi și niște fameni care ne tot legăm să râdem de el și de famiglia lui de hoți. Ia să-l fi auzit noi cu acest discurs și în studiou la tembeliziunile Antena 3 (Voiculescu – ICA), Realitatea TV (Vântu – FNI) și România TV (Ghiță – Asesoft) – cum l-am mai fi crezut ca fiind de bună credință. Dar nu-i prost cine acuză, e cel care crede. Și nici nu cercetează.

* Și, revenind la ecologisme de șușanea, întreb și eu: pe când un mic proiect pentru o stație de epurare a metalelor grele ce deverseaza în Arieș din minele multimilenare de la Roșia Montană (de unde vine și numele, că-i apa roșie la culoare)? În cei 15 sau 20 de ani de când se tot protestează la Roșia Montană se putea face măcar o stație de epurare. Dar de banii veniți de te miri de pe unde este mai simplu pentru hipsterii eco (cam bolșevici de felul lor) să fie veriga lipsă dintre urina lor și fânul oamenilor din zonă. Avea dreptate Guru Bivolaru: urina e bună, e prietena sănătății omului.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare