HomeActualitateRevista Tresei: Dacă interes național nu e, nimic nu...

Revista Tresei: Dacă interes național nu e, nimic nu e!

Robert Cazanciuc pare să fi declinat propunerea lui Victor Ponta de a deveni grăjdanul PSD. Vorbim despre refuzul acestuia de a valida o OUG de modificare a termenilor prin care Justiția operează pe conflictul de interese și alte borfășisme ale penalilor din PSD care sunt la un pas să înfunde pușcăria – vezi Liviu Dragnea (văruc, văruc, dar libertatea-i pe bani). Aceasta ar fi explicația rapidă/facilă a trecerii cu minister cu tot a lui Robert Cazanciuc în ograda interesului național. Cu un drum, l-a mai izbăvit pe vărul Victoraș de comiterea a încă unui abuz în funcție. Reamintim celor care nu prea știu, că o OUG, odată dată, produce efecte inclusiv retroactiv, căci în România se aplică legea favorabilă borfașului.

*Absolut natural, interesul național al lui Gabriel Oprea a reacționat, dând okeiul transferului: "Potrivit surselor citate, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedinte al UNPR, are încredere în Robert Cazanciuc, îl cunoaşte, îl consideră competent şi profesionist". Deci este clar că Robert Cazanciuc rămâne apărat și neschimbat în funcție. Doar nu-și permit pesedeii un conflict cu acesta înainte de moțiunea de cenzură și multă vreme după ce aceasta va fi fiind istorie. Așa că Ponta și gașca au pierdut un grăjdan, iar Oprea s-a ales cu un ministru și un minister. Are, vorba lui Cătălin Voicu, “ambele capete ale tunelului” „tubulaturii” la dispoziție. Iar, la anul, la îndemâna pixului său vor fi fiind toate toate funcțiile de conducere din Justiție – Parchet General, DNA, DIICOT, plus adjuncți și șefi de secție. Mandatele acestea expiră în anul următor și cel care face numirile conform legii (dacă nu o modifică Ponta printr-o Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale) este ministrul Justiției (aka șeful său pe linie de partid, Găbiță Oprea).

*Altfel se citește acum scrisorica lui Marean Vanghelie trimisă din tubulatură pe Facebook să priceapă și Ponta ceva: că nu este cazul să facă înțelegeri cu Generalul Izmană: “(…) Victore, nu este prima dată când îți atrag atenția că, prin mezalianța cu Generalul Oprea, îți sacrifici destinul politic și, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu cât și alți lideri ai partidului suntem acum în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să pună mâna pe Justiția din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în pușcării, nevinovați, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică! (…) Orice înțelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovaților. Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesați de națiunea română și de statul român. El este interesat să militarizeze viața politică românească și, prin instrumentele sale din justiție, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. (…) În aceste zile, Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiți în toate instituțiile statului, își depășește cu mult atribuțiile funcțiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiție. (… ) Victor, știm amândoi că instituțiile abilitate ale României, dar și cele internationale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a făcut el în ultimii 20 de ani și cum s-a folosit de justiția din România nu în "interesul național", ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrângere istorică tocmai din cauza înțelegerii nefaste dintre tine și Generalul Oprea.

*Sub presiunea momentului, Călin Anton Beton Breton Popescu Tăriceanu Bilețeanu Manechineanu a cedat nervos și se cere la tratament de imunitate. După el, “imunitatea parlamentarilor este în beneficiul cetăţenilor”. Curat ca în reclama ANAF difuzată de o firmă de-a Fraților Micula: “toate acestea sunt posibile datorită banilor dumneavoastră”. Exact: hoții, devalizări, plagiate, funcții nemeritate, averi necomensurate. Top 100 Capital a devenit sursă de inspirație pentru procurorii anticorupție. Pe pușcării ar trebui să scrie: „aici sunt banii dumneavoastră.

*Pentru a nu îi scădea cota de popularitate în anul electoral ce va să vie (dacă îl mai apucă) Victor Ponta s-a gândit să fie generos cu televizuinele de știri. Cu un buget mai mare decât jumătate din ceea ce posedă Direcția Națională Anticorupție (un mizilic de 15 milioane de euro), Guvernul furajează tembeliziunile "care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și cultural de interes public". Cultura capului în gură de la Antene și România TV vor avea în mod cert prioritate.

*Și de ce îmi exprimam rezerva că Ponta mai apucă anul electoral să mai dea 100 de lei în plus la salariu clasei muncitoare de la orașe și sate? Din cauză că procurorii băsiști l-au depistat în dosarul lui cumnățelul său, Herţanu. Ar fi vorba despre o serie de înregistrări în care premierul urmărit penal apare alături de fostul său confrate din USL, Crin Antonescu. Tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012 le producea foame. De bani, firește. Te-mbeți de putere și ceri de mâncare. Așa-i după orice beție…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare