HomeActualitateRevista Tresei: Din codru dai o rămurea și faci...

Revista Tresei: Din codru dai o rămurea și faci pârnaie pentru ea

Viorel și Andrei Hrebenciuc au recunoscut în fața Curții Supreme că sunt vinovați de faptele de care sunt acuzați în dosarul retrocedărilor abuzive. Hrebenciuc este categoric individul care nu a întinat niciodată nobilele idealuri ale combinagiului – nimic nu i-a stat în cale: nici un scrupul, nici o emoție, nici un tovarăș de drum ce-a înfundat în locul lui pușcăria. Și i-a mers bine până la vestea revenirii inopinate și inoportune a lui Omar Hayssam în țară. Mulți s-au plimbat cu avionul prezidențial cu el prin vizitele oficiale ale lui Ion Iliescu, mai mulți s-au tras în poze oficiale cu el, mai puțini i-au acoperit urma afacerilor, iar câțiva chiar i-au dat câte o mână de ajutor să mai falimenteze și să dea la fier vechi câte o făbricuță din Moldova. Printre acești oameni de bine îl găsim, la categoria cele mai multe nominalizări pe Viorel Hrebenciuc, apoi pe nea’ Nicu Văcăroiu, pe izmănarul șef Gabriel Oprea și, din când în când, pe Însuși El Adrian deținutul eliberat condiționat Năstase. Și, totuși, nici măcar de aici nu i s-a tras dorul de pușcărie „jiganiei ce sare la coaie și la piept – guzganul rozaliu, alb în cap de câtă brânză de furat a-nfulecat“. Nu, ci de la faptul că nu s-a văzut uscătură în lanul de retrocedări de păduri.

* Recunoașterea vinovăției în instanță reprezintă premiul cel mare pentru procurori: dosarul lor este beton. Nu mai merg tertipuri cu și despre inima paradită pe care să le certifice medicul ginecolog (cum s-a întâmplat cu Sorin Ovidiu Vântu pe vremea când încă mai credea că Statul nu și-a întărit-o destul), nu mai merge tăvălitul din spital în spital așa cum face Doctor Opărescu acum, ci doar reducerea cu 1/3 a pedepsei prin recunoaștere, conform Noului Cod Penal. De restul pedepsei se scriu cărți – are cine să le scrie, are cine să le tipărească și se vor găsi și membrii de comisie de eliberare condiționată să le citească extaziați. În rest, toți acești devalizatori și pungași cu care ne-am procopsit în 25 de ani de democratură, se bazează pe viteza de ochi de mort a ANAF în ceea ce-i privește. Că dacă inspectorii ANAF au viteza fulgerului când este vorba să apere statul și să-i recupereze pagubele produse de către o băbuță ce vinde usturoi “neapcizat” la margine de drum, pe atât de rapid încremenesc cu o mână scărpinându-se la dos și una la ceafă când este să recupereze milioanele de euro și dolari devalizați – chiar dacă le-o cere explicit sentința dată de către instanță.

* Thomas Jefferson spunea: “Democratia trebuie să însemne mult mai mult decât doi lupi și o oaie care votează ce mănâncă la cină”. Tot el zicea că “Un guvern suficient de mare încât să-ți dea tot ceea ce ai nevoie este suficient de puternic încât să-ți ia tot ce posezi”. Eu zic că singuri ne pregătim pentru a fi serviți la cină din momentul în care hotărâm că alții sunt mai calificați decât noi să ne aleagă prin vot “bucătarii” lor și, din nepăsare, nu mai considrăm a fi necesar să controlăm rețetarul, adică prin vot să ne spunem cuvântul la alcătuirea “cărții de bucate” după care suntem arși la buzunare. Evident, “cartea de bucate” reprezintă suma de legi (“rețetele”) după care politicienii aleși democratic de către din ce în ce mai puțini votanți, mai ușor de manipulat, mai ieftin de cumpărat, ajung să ne prăjească răbdări și să ne servească rasol deși ne-au promis cornul abundenței, friptură-n sânge de corupt și frigărui în piața publică… Dar așa este când ajungi să pui lupii paznici la stână. Aceștia sunt oamenii pe care alții i-au pus prin vot să ne conducă: chiar ei, prin gura lui Ioan Rus, s-au definit a fi un grup infracțional organizat. Acum se numesc Guvern al României și majoritate parlamentară. Sunt cei care au speriat Vestul, lumea civilizată. Pe voi nu vă sperie?

* Că poporul PSD alege, el nu are îndoieli, ci numai certitudini. Liviu Dragnea, unicul candidat la președinția acestui popor și, bineînțeles, unicul câștigător, nu este un individ condamnat în primă instanță pentru că a ridicat până și morții din morminte să voteze la tentativa de stat din vara anului 2012, impropriu denumită “Referendum de demitere a președintelui Traian Băsescu”, ci eroul luptei împotriva Tiraniei băsiste. Liviu Dragnea a primit 97% de "DA" și 2% de "NU" la alegerile de duminică. Lukașenko poate să-și taie venele, a devenit penultimul dictator din zonă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare