HomeActualitateRevista Tresei: Li se fâlfâie drapelul

Revista Tresei: Li se fâlfâie drapelul

După ce au bulibășit licitațiile pe bani publici, legalizând sifonarea acestora către buzunarele clientelei politice – fără să mai aibă frica Direcției Naționale Anticorupție, aventurierii politici dintr-una dintre multele guvernări în formă continuată ale lui Ponta și-au tras înspre folos personal și Cadastrul. Era în vară, cam pe vremea asta, fix acum doi ani, ziua în care Che Gargara a aprobat Hotărârea de Guvern pentru concesionarea cadastrării oraşelor. Și, ia ghiciți: iniţiativa aparținea labilului Dan Şova, sinistrul Marilor Proiecte, pe ideea de a crea un monopol în ceea ce priveşte cadastrarea oraşelor. Că ăștia știu economie de piață numai prin monopol – ei să centreze, ei să dea cu capul, ei să înscrie și să primească paralele – iar prima consecință a acestui nou tun a fost faptul că  taxele şi tarifele percepute au crescut, atât în ceea ce priveşte valoarea lor, cât şi numărul lor. Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, până în prezent a fost înregistrat în SIICPI doar 15% din numărul total al imobilelor, estimat la nivel naţional. Restul, de 85%, urmau să fie măsurate de “privaţii” deciși de Ponta și Șova.

* Zis și făcut, așa s-a transformat Cadastrul dintr-o evidență națională, într-un nou mijloc de tunuri și escrocherii politice. După mai bine de doi ani, au descoperit și colegii de la Evenimentul Zilei că există umbră făcută pământului, umbră care produce parale grele pentru firmele unor parlamentari. Păi, nu era normal ca cea mai mare investiţie publică din România să fie căpușată de politicieni? Doar USL trăiește și ține să ne-o reamintească inclusiv prin modul în care ne buzunăresc, fără să țină cont care-s de stânga, care de dreapta. Printre firmele norocoase care beneficiază de pe urma escrocheriei puse la cale la inițiativa lui Șova, sunt societăți deținute sau „apropiate” de: Ionuț Săvoiu – deputat PSD, Marian-Jean Marinescu – europarlamentar PNL via PDL și Claudiu Țaga – fost deputat PNL.

* Cu un copy-paste de pe Wikipedia, Prim Mitomanul Plagiator s-a spălat pe mâini pe contul de Facebook de Ziua Imnului Național. Și-a adus aminte cum acum 3 ani 7,4 milioane de teleormăneni n-au reușit să șteargă din istorie “un nume de Traian”. Nici Klaun Iohannis nu s-a lăsat mai prejos: cineva din echipa de comunicare a bifat niște bla-bla-bla pe contul de Facebook cu privire la importanța in-co-men-su-ra-bi-lă și nemaicalifragilistică a evenimentului. Nu ne pare rău de postare, ne pare rău doar că am fost privați de una dintre fabuloasele ținute ale celor mai frumoși genunchi din țară (cinste cui îi poartă!)

* Adoptarea Ordonantei prin care se măresc salariile demnitarilor reprezintă preludiul la adoptarea Ordonanței prin care se va aproba mărirea salariilor întregului personal bugetar. Că doar nu avem pretenția ca PSD să-și ostilizeze propriul electorat în an pre-electoral. Așa că din nou va curge lapte și miere doar cu buletinul ca pe vremea când îi duduia economia lui Călin Popescu Tăriceanu. Vom avea creșterea consumului, bugetari fericiți, samba, fiesta, pupat Piața Dependenței. Cine va mai produce ca să putem plăti toate aceste lucruri vor fi fiind chestiuni ne-esențiale. Mai ales că, Victor Ponta, cu un picior (sperăm că cel sănătos la cap) în concediu, în nemaipomenita sa generozitate a declarat că donează către echipa de baschet a Clubului Steaua diferența de salariu primită prin ordonanța care majorează indemnizațiile înalților demnitari. La cât reiese din dosarul penal în care este inculpat că i-a dat Șova, este clar că-și poate permite și această aroganță.

* Oricum cineva ar trebui să-i informeze pe turiștii din zona către care se îndreaptă acest mincinos cronic că e cazul să se îmbrace bine: urmează zile geroase.

* În Financial Times s-a publicat o analiză dedicată evoluțiilor economice din România în care se afirmă că "semnalele negative încep să le depășească pe cele pozitive în România". Asta în contextul crizei din Grecia, expirarea acordului cu FMI și politica de relaxare fiscală propovăduită de Victor Ponta. Adevăru-i că economia României duduie și numai "adversarii dezvoltării, prosperităţii şi independenţei noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod" – după cum cu mândrie patriotică raportăm că ne spunea de curând Cel Mai Bun și Cinstit Premier al României, Domnul Victor Ponta. Cei de la Fiancial Times sunt băsiști și expresia agenturilor străine împotriva cărora noi, "românii de bună credinţă", suntem chemați să facem front comun să luptăm împotriva oricăror asemenea tentative evident îndreptate împotriva interesului nostru ca ţara şi societate" – după cum bine ne chema la lupta cea mare Domnul Victor Viorel Ponta.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare