HomeActualitateRevista Tresei: Platon și Aristotel, toți au plagiat nițel

Revista Tresei: Platon și Aristotel, toți au plagiat nițel

Ponta a plagiat. A plagiat și avocata lui – doar cine să știe să apere un hoț mai bine decât un alt hoț? Indispensabilul General Izmană a plagiat și el. În interes național, firește. Cam toată lumea a plagiat de când se știe. Ne-a explicat-o și milițianul șef Ioan Rus pe vremea când era sinistru de Interne: ”de vreo 2000 și ceva de ani încoace, de la Aristotel la Platon, toți au plagiat. (…) Autorul emite niște teze, de aceea se numește teză de doctorat”. Deci, dacă Platon și Aristotel au furat și ei nițel, să nu rămâie cumva Ponta, singur-singurel, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență de Nevoi Personale recunoașterea a 70.000 de diplome universitare pentru absolvenți, în special pentru cei de la Fabrica de Diplome Spiru Haret (unde este „profesor-univ” plagiatoarea Abramburica), care au urmat programe de studii neatorizate.

* Așa că luați cu cucută Metafizica, Logica formală, Retorica, dar mai ales Etica. Numai Aristotel credea că-s ale lui? Însuși Platon, cu dialogurile alea cu umbrele din peșteră, habar nu a avut că, peste mii de ani, cea mai teză de teză va fi emisă de către Prim-Plagiatorul României: “copy se dovedește, întotdeauna, identic cu paste”… Deci: ale cui “e” toate diplomuțele? Aleluia e!

* Cică absolvenții Fabricilor de Diplome au câștigat mii de procese în instanță cu argumentul că n-au știut că urmeaza cursuri neatorizate. De la cine le-au câștigat? De la alți absolvenți de cursuri neautorizate, bănuiesc. În fond, ni s-a demonstrat că în materie de judecători avem și din aceia care, ca la Vaslui în cazul violatorilor, au fost capabili să ia nota zero la evaluarea pe penal. Dar să ne amintim cum, ani de zile, cu precădere după ce PSD (cu ajutorul PNL) s-a prăbușit din nou peste țară, Ministerul Educației n-a făcut nimic pentru a controla și stopa programele de studii neautorizate, sau măcar să informaze prin media candidații la studenție că doar îi umflă conturile Abramburicăi și celorlalți tovarăși din Grupul Infracțional Organizat impropriu numiți cadre universitare la Fabricile de Diplome. Să ne amintim cine (și, mai ales, de ce) s-a străduit să avem inflație de diplome, din care pierd absolvenții serioși, care au obținut diplomele pe merit. Adică de plătit plătește România, că studenții cinstiţi își iau tălpășița peste hotare. Iar noi rămânem să ne doftoricească vreun sculer-matrițer de genul lui Zgonea.

* Să nu uităm cum, acum un an, s-a uitat Caty Andronescu pe cifrele cu bacalaureați ai ultimilor ani, a împrumutat abacul de la Șova și a făcut calculul elementar că nu prea va avea ce să numere la drepturi salariale de la făbricuțele de diplome pe care unii le mai numesc și facultăți particulare. Nici ea și nici mult prea cinstiții și extrem de oneștii lor amici politici din învățământul româno-bantustanez. Așa că i-a dat un cot lui Pricopie care a înțeles aluzia și, discret, a publicat în Monitorul Oficial metodologia prin care cei care au picat bacalaureatul puteau deveni, măcar pentru un an, studenți. Cât să voteze și ei cu binefăcătorul lor Prim Mitomanul Plagiator al Țării. Că doar bine faci, bine găsești – pereat Mundi! Dacă Ponta și ai lui n-au fost capabili să facă o școală pe bune, s-au pus pe distrus Educația – să o facă după chipul lor. Și cum ei nu pot fi cinstiți absolut niciodată, nici măcar când fură, așa au făcut și atunci, comițând o țeapă marca PSD: „se utilizează nomenclatoarele calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin învățământul preuniversitar”. Deci amărâții care nu erau în stare să-și ia BAC-ul mai executau un an de „colegiu”, după care primeau o diplomă de școală profesională. Adică un fel de clasa a XIII-a de pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Și toate acestea numai ca să mai poată jupui niște bani și să-și justifice existența fabricile de diplome impropriu numite facultăți particulare ale clientelei politice.

* Exasperat de câteva doamne cu moralitate în­doielnică ce îşi manifestau violent punctul de vedere, bravul soldat Svejk a spus o frază numai bine să definească România de astăzi: „Da’ obraznice mai sunt curvele pe aici!” La cât de lacomi sunt politicienii noștri, la câți parveniți cu școală pe puncte și diplome de spiru-haret colcăie prin Parlamentul României, devine tot mai clar că nu doar recăpătarea prestigiului ar fi miza reformei învățământului, ci Învățământul însuși. De succesul acestei reforme (dacă se va mai face cândva) depinde dacă peste ani și ani vom fi tratați de către doctori și nu de către maneliști care sparg semințe în cabinet doar pentru că au obținut cu ajutorul Abramburicăi Andronescu „decât” diploma de medic.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare