HomeActualitateRevista Tresei: S. Oprescu pentru noi e un fel...

Revista Tresei: S. Oprescu pentru noi e un fel de Chiţac 2

Pentru a putea comemora cum trebuie evenimentele de acum 25 de ani din 13 – 15 iunie 1990, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a gândit să-i ofere o contramanifestație liderului Grupului Infracțional Organizat impropriu numit Guvernare și majoritate parlamentară. Ce, numai Ion Iliescu mai știe cum se poate face de să nu se mai audă musca într-o piață după ce vin minerii să planteze panseluțe cu târnăcopul? Și Sorin Oprescu știe. În fond trebuie cumva să arate cât de mâhnit este el pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție că i-au mai arestat un “congsiliere” pentru niște binemeritate mite. Motiv pentru care vineri, în ziua votării moțiunii de cenzură, în acelaşi loc în care au fost autorizați să manifesteze cei de la PNL, au fost autorizați să manifesteze și cei de la PSD. Liberalii vor face un lanţ uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, în vreme ce pesediştii vor veni cu lanțurile (humanum est) pe latura cealaltă, pe trotuarul de la Parcul Izvor. Dubele cu procurorii lui Cazanciuc vor fi prezente și ele, gata să intervină cu dosarele penale promise de premierul urmărit penal. Dacă nu își face norma la arestări, va fi înlocuit zice-se cu Eugen Nicolicea, această Suzana Gâdea a Justiției “în interes național”.

*Până atunci, să vedem chi “țac-pac” în Parlament – că marți tocmai ce am avut parte din nou de ceasul negru, pisica 13 (adică, ghinion). Deputaţii au pus pe ordinea de zi a şedinţei de ieri cele 22 de proiecte de modificare a codurilor penale. Deputaţii s-au prefăcut că muncesc de zor și au acceptat doar 7. Ghinion, unul dintre proiecte este cel menit să-l scape pe Victor Ponta de acuzația de conflict de interese. Instituțiile din domeniul judiciar au fost somate imperativ să dea puncte de vedere până săptămâna viitoare – că-i vară, că-i cald, c-ar pleca și oamenii aceia din Șparlament mai repede acasă. Numai că șefii ICCJ şi CSM au cerut amânarea discuţiilor cu 14 zile pentru studierea proiectelor. Mai ales că 2 din cele 7 aprobate s-au furișat pe lângă celelalte 20 propuse cu o săptămână înainte pe ordinea de zi. Unul dintre acestea este cel care se referă la eliminarea aplicării infracțiunii de conflict de interese în cazul în care o persoană (nu-i spunem numele, personaj cu funcție mare), se decide să folosească funcția pentru a favoriza angajarea într-o funcție a unei alte persoane (nu-i dăm numele, personaj cu mamă vitregă mare avocat de contracte controversate ale statului).

*Că tot am vorbit desptre interes național, mass media a stat de vorbă cu un specialist. Gabriel Oprea a declarat că sunt semne că el n-ar mai putea să stea în bărcuța lui Victor Viorel Ponta dacă aceasta se scufundă de la cum se tot izbește de interesul statului român. „În momentul în care se loveşte de statul român, pe mine nu mă mai au partener“ (sau cam așa ceva).

*Motiv pentru care, bănuim, Ponta a declarat în The Guardian, că poate să afirme ulterior că n-au tradus ăia bine ce-au înțeles de la el că le-ar fi zis) că este gata să facă o concesie și să demisioneze. Dacă va fi condamnat. Pas cu pas, cum s-ar zice: când doar bănuia că va fi urmărit penal (dar nu credea că i se poate întâmpla una ca aceasta), curajos a declarat că va demisiona imediat ce va fi urmărit penal. Determinarea i-a scăzut acum că este urmărit penal. Dar va demisiona imediat și de îndată ce va fi condamnat (sperând că nu va ajunge în veci în fața judecătorilor, sau că aceștia vor fi fiind “rezolvați” de către ministrul său personal de Justiție). Ca și Relu Fenechiu și alți membri de vază ai Grupului Infracțional Organizat, Prim Plagiatorul Mitoman va amâna demisia, din instanță în instanță, până au să-l mute cu tot cu birou la Beciul Domnesc.

*Până atunci, țac-pac, cică trag americanii în Ponta cu o interdicție de intrare pe teritoriul american. Mai multe surse indică faptul că încă premierul a rămas fără posibilitatea de a călători oficial, cu viză diplomatică, în SUA. Dacă și Disneylandul de lângă Paris este considerat teritoriu american, atunci Mickey Mouse chiar că a îmbulinat-o!

*Asta-i știre pe surse multiple, dar există o confirmare oficială a faptului că Ponta s-ar putea să nu mai părăsească teritoriul Patriei. Vine chiar de la Însuși El Premierul. Aseară, la Antena 3 (unde s-a dus la o ședință de masaj lingual), acesta a declarat că a fost convocat (din nou) vineri la DNA. “Voi merge vineri să îi dau explicații procurorului”, a precizat șeful Guvernului, fără să ne zică dacă vizita la unchelu-su va avea loc înainte sau după dezbaterea moțiunii de cenzură, programată pentru ora 10.00. Sursele ne spun (malițios) că Ponta ar urma să fie pus sub control judiciar.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare