HomeActualitateRevista tresei: Să ne batem joc de țară, fără...

Revista tresei: Să ne batem joc de țară, fără șovăială!

Cine a zis că numai marți sunt trei ceasuri rele? Uite că nu mai este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu se întâmple porcării în Parlamentul României, în România în general. Avem o clasă politică auto-imună care, cu cât îi arestezi mai mulți membri, cu atât știe să dezvolte legi prin care să se apere. Grupul Infracțional Organizat a înviat! Cu adevărat a înviat – cu Legea pre Lege călcând!

*Camera Deputaţilor a decis că primarii arestaţi îşi pot păstra funcţiile. Asta pe principiul nevinovăției absolut prezumate în cazul în care primarul este de la partidul aflat la putere. Puteau să anexeze la lege inclusiv o scuză standard de genul: “Onorată instanță, i-am zis denunțătorului: ia treci mătăluță în șpagat – să-mi demonstreze cum se va face podul din fonduri publice. Șpagat, nu șpagă – oi fi fost mai răcit în ziua aceea, o fi fost dânsul surd, când a plecat m-am trezit cu plicul pe birou. În limba noastră au intrat tot felul de cuvinte care o distrug”. Ce bine i-ar fi stat lui Nichita în fața judecătorului de drepturi și libertăți, având lecția învățată: “I-am zis: fă-mi copii după documentație la secretariat. Și m-am trezit că-mi scârțâie patul”.

*Premierul Victor Ponta ne zice că dacă procurorii nu au probe să-l trimită în judecată pe senatorul Dan Șova, urmărind doar arestarea sa preventivă, înseamnă că magistrații s-au înțeles cu PNL să facă „circ” în acest caz. Dar lung mai fu drumul de la "procurorii băsiști" la cei, chipurile, peneliști. Și văd că a fost parcurs pas cu pas, mai greu fiind primul pas, cel în care Președintele Absent Klaus Iohannis, după ce a certat Parlamentul de s-a zgâlțâit de râs Facebook-ul, supărat că iar l-au scăpat senatorii de arest pe Dan Șova, a dat o fugă la mare să vadă dacă Dictatorul Băsescu n-a lăsat și Vila de la Neptun în paragină așa cum a lăsat Cotroceniul. Am scris mai sus "chipurile", că nimeni nu mă prostește că USL nu trăiește, nu fură de la noi.

*De la votul în cazul Șova au lipsit senatorii PNL: Antonescu Crin (Căcărău), Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoraș Viorel și Florian Daniel Cristian. Cu toate acestea, observ că nearestarea lui Șova este privită ca o mare victorie a PNL dată în contra corupției. Iară lui Klaus Iohannis i se transmite analistic că trebuie să aibă alte preocupări strategice în primele 6 luni de mandat conform Constituției, nu "să se certe" cu toți politicienii corupți. "Să se certe" nu e băgat întâmplător comunicațional, doar gudurăii Primului Tăcut al Țării și-au însușit teoria Antenelor și Româniilor TV cu și despre scandalagiul de Băsescu. Păi, scrie undeva în Constituție că trebuie ca noul președinte să scrie o carte, două, în loc de strategia pe apărare a neamului? Deh, hârtia igienică nu suferă de uzură morală. Te ștergi cu ea la dos, o reciclezi și-o faci tot hârtie igienică. Niciodată șervețel.

*La cum a luat ginerele lui Blaga 5 contracte cu statul într-o singură zi, direct de la Șova, Vasilică l-a salvat pe Dănuț și acum așteaptă recompensa. Să nu-i rămâie fetița plânsă singură în casă și cu soțiorul la răcoare. A fost el capabil să se dea plecat din București pe când era ministru de Interne și subordonații săi asediau cu chipiurile Palatul Cotroceni numai din cauza faptului că Băsescu și-a permis să pomenească numele ginerelui său, de ce să nu fie capabil acum să-și trimită colegii să se deplaseze în interese personale antamate de mai de multă vreme? Că pe Antonescu a fost suficient să nu-l trezească. Apoi s-a îmbățoșat că îi va sancționa pe cei care au lipsit nemotivat, făcând praf și campania de dezinformare pornită pe internet, cea prin care absența de la vot a senatorilor PNL era prezentată ca o mare victorie. Mă întreb cum îi va sancționa, nu îi va mai primi în casă, așa cum l-a amenințat pe ginerică dacă mai face afaceri cu statul?

*Așa deci: foștii subalterni ai Alinei Bica i-au săltat acesteia soțul. Să nu cumva să nu credem că întreaga familie a fost băgată și răs-băgată în afaceri necurate. Și să nu ne mai întrebăm de Șova. Și nici de Tata Socru și, Doamne ferește, de diversiunea Rarinca. Este suficient să știm că Ovidiu Tender, anchetat, arestat și trimis în judecată cu propunere de ani grei de pușcărie a trântit un denunț penal și în contra soțului.

*De la o vreme eram ca un orfan. Și nu orfan de Băsescu, ci de Căcărău. Nimic nu îmi mai era pe plac de când Cel Mai Adormit Politician al Neamului a dispărut din spațiul public. Dar cum de Rusalii și până prin preajmă am fost copil cuminte, Iisuse Țestoase al Politichiei de mărgăritar s-a îmbunat de mine și pofta mea de a revedea refacerea găștilor politice și mi-a dat vestea cea bună: Antonescu se reîntoarce în politică și va beneficia de propria sa aripă liberală. Dacă ar mai fi trăit Conu’ Dinu Costache Putruriciu, ar fi lăcrimat de bucurie la știrea aceasta! Asta mi-a mai înseninat ziua după ce PNL și PSD s-au înțeles pe Legea electorală ca, din 2016 să rămână numai ei pe scena politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare