HomeActualitateRevista Tresei: Schizofrenia salvează politichia

Revista Tresei: Schizofrenia salvează politichia

Lui Victor Viorel Ponta, prim-ministru, președinte al PSD, i s-a trezit din nou gura vorbind independent de ceea ce ar vrea el să ascundă (adică faptul că nu va deține puterea niciodată până nu calcă în picioare Justiția). Prezent la Ghiță TV (cu care chipurile este extrem de certat) Ponta a declarat: „Dacă Liviu Dragnea era achitat, judecătoarele erau arestate. Li s-ar fi înscenat ceva dacă ar fi dat un alt verdict. În acest moment există o singură putere, iar noi ceilalți – Parlament, Guvern, Președinte – facem si noi ce putem”.

Cam aceasta este viziunea premierului României cu privire la puterile în stat: rolul lor, raportul dintre acestea și cât de separate le-ar vrea dacă ar putea. Și pentru a putea să vrea, și-a pus maimuțoii din mass-media să se cațere pe crengile cele mai de sus ale copacilor și să ne arate roșiile dosuri:

"Este un tupeu dement, este o abjecţie, este chiar mai grotesc, cred, decât mecanismul de acţiune al Gestapo sau KGB. Cu toată dragostea, mi se pare că am scăpat de ruşi ca să dăm de alţi ruşi, care vorbesc o altă limbă. Este un sistem mafiot, nu există altă variantă. Este un sistem care nu se dă în lături de la absolut nimic", a scris una dintre slugile mult prea pușcăriașului Varan pe contul său de Facebook. Ori se supără pe noi marile democrații, că ne conduc serviciile secrete, ori ne supărăm noi pe noi – că ne lăsăm conduși de un imbecil.

*Numai cine nu vrea nu înțelege unde bate iapa Justiției Ponta, să priceapă ce căpăstru vrea să-i pună. Pe spumele făcute în din rect și la ore de maximă audiență pe Antene și România TV, se încearcă debarcarea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi. Cazul Rarinca pute de la o poștă a manipulare. Judecătorii care au dat sentința de achitare în acest caz sunt oamenii de casă ai Mult Prea Miruitoarei de Dan Șova, ex-judecătoarea Florina Jipa și ai lui Stelian Duțu, fost peremist, achitat și el într-un dosar de corupție. Îndepărtarea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi ar conduce exact la numirea unor noi grăjdani în Justiție, gen Tiberiu Nițu. Și cale liberă pentru albirea altor “nedreptățiți” ai justiției băsiste: Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu șamd…

*Senatorii din Comisia juridică ar fi trebuit să voteze propunerea președintelui comisiei, penelistul Cătălin Boboc, propunere care suna cam așa: "Senatul încuviințează cererea DNA de reținere și arestare preventivă a senatorului Dan Șova". Cât pe ce să cred că Dan Șova ar fi avut nevoie urgentă de mir. Dar PSD l-a salvat din nou pe Șova: i-au rugat pe amicii din UDMR să le lipsească un senator din Comisie. Iar acesta “decât” a chiulit strategic.

*Și ca lucrurile să fie mult mai clare pentru viitor (să nu și-o ia în cap clerul și să scumpească mirul), senatorul Grapă a trecut de la PNL la UNPR “din cauza unui populism exacerbat”, în interesul național, firește.

*Bun, să trecem la ale noastre, cele laice. Aflăm de la Paginademedia.ro că Realitatea TV cade seară de seară aproape de locul 20, concurând cu Disney Junior, AXN și ProCinema. Ce personaj de desene animate a devenit și Rareș Bogdan: să concureze el, la audiență, cu premierul României?!

*Și, dovedim cu fapte că încălzirea globală este o minciună crasă: în luna aceasta Ștefan Hrușcă va concerta la București. Adică în iunie, luna numită Cireșar, nu în decembrie, luna numită Lerui-ler. O fi fiind de la reducerea TVA la alimente, de la dublarea alocațiilor pentru copii sau de la noile prevederi ale Codului Fiscal?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare