HomeActualitateRevista tresei

Revista tresei

Să vedem cu ce ne bombardează informatic colegii de tresă (să trăiți, tot noi, cei sub acoperire servim Patria!). Mai întâi să facem un ocol pe Facebook, unde Asange pretinde că “România primește ce vrea de la Rusia”. Zău? Am pus mâna pe telefonul scurt din redacție și l-am sunat pe Putin: “Fratele meu de la Răsărit, dă-mi, te rog, Tezaurul acela înapoi. Când, zici? Joi după Miercurea Ciuc? Perfect. Mulțumesc”. Deci are omul dreptate. Așa că putem trece la cele interne.

Aflăm din “Adevărul” că, în biroul de la Camera Deputaților al colegului lui Mihai Viteazul, liderii principalelor partide parlamentare, aka: Victor Ponta, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au ajuns la un larg consesns în ceea ce priveşte numărul de parlamentari din viitoarea Legislatură. În pofida a două referendumuri validate și a unei hotărâri a Curții Constituționale, liderii PSD şi PNL au hotărât că Parlamentul va fi compus din două Camere, alcătuite din 457 de aleşi. Tot Băsescu e de vină că nimeni nu mai ține cont de ce a hotărât populimea în anul 2007: Parlament unicameral, 300 de parlamentari. Doar USL n-o murit, doar un pic s-o odihnit.

Citind noi știrea printre rânduri, așa cum am învățat la Școala de la Băneasa, băgăm de seamă că se duce naibii și ideea de vot prin corespondență și/sau electronic. Că dacă s-a hotărât că 3 milioane de români disporeni au ocazia să-și voteze cei 4 deputați și 2 senatori (care li s-au fost alocați cu grațioasă generozitate), nimeni nu mai are nevoie de votul lor și în Patrie. Că au demonstrat că numai încurcă socotelile din târg (pardon, biroul de la Camera Deputaților a colegului lui Mihai Viteazul, domnul sculer-matrițer Zgonea). Așa că mult stimatul soț al mult prea Primei Doamne îi salută și le mulțumește că-și iau țara (de adopție) înapoi. Asta după ce și-au luat-o înainte.

Vă mai aduceți aminte cum dădeau milițienii cu cascheta de gardul Cotrocenilor și-i cântau lui Băsescu ce javră ordinară este atunci când ginerele lui Vasile Blaga intrase în gura lui Traian Băsescu că e prea mult cum apără și păzește autostrăzile României? Ei bine, deși Vasile Blaga nu mai este ministru de Interne ca atunci, și nici Traian Băsescu nu mai este președinte, Cotroceniul și gardul său au rămas la locul lor. Iar dacă procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti și politiști care fac azi percheziții la mai multe firme de paza și protecție din București, Deva și Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală, între care și firma lui Ionuț Rudeanu, același ginere al lui Vasile Blaga, cu un drum ar putea scanda ceva cu “Hund”, “Schweinehund”, „Schweinefleisch”? Să nu-i dea cu zecimală pentru trădare lui Vasile Blaga?

Acuma-i din nou momentul de stat acasă și de făcut copii. Cine făcea copii de 42 de lei alocație pe lună, acum își va dubla eforturile. Cine nu făcea, nici nu are să mai facă. În schimb își va deschide larg portofelul să sibă de unde achita Guvernul băutele de la crâșmele Patriei.

Sper că Adrian Năstase și-a îmlinit toate fanteziile de globe-trotter pe când era prim ministru. Că înțeleg că i se îngustează opțiunile. Pe zi ce trece nu mai e primit în câte o țară. Ambasada SUA la București anunță că, pe motiv de condamnare pentru acte de corupție, o serie de cetățeni români nu vor mai avea acces niciodată la Disney Land.

Și, după lungi azvârliri de frunziș în curtea vecinului, Codul Silvic a fost adoptat de Parlament în forma dorită de Legislativ. Dacă legea va fi promulgată de Klaus Iohannis, se vor face praf pădurile doar în limita a 30% din suprafață, indiferent dacă aceasta este protejată de lege, parc natural sau grădină botanică. Legea nu rezolvă problema de fond a protecţiei codrului. Care este, după cum știm, frate cu românul Verestoy, Drujba lui Dumnezeu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare