S-a (re)lansat Votez.info

de Academia Caţavencu , 07 decembrie 2016
S-a (re)lansat Votez.info

Votez.info(rmat) - este un proiect civic, independent, apolitic, care promovează o campanie de conștientizare a importanței votului şi doreste să ofere o alternativă solidă modului trunchiat și inconsistent în care cetățenii se pot informa despre alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ideea a apărut din discuția clasică „- Noi cu cine votăm? - Păi cine candidează? Și cum știm dacă e bun? În marea de scandaluri și cancan, cu greu afli care e programul de guvernare al unui partid sau experiența anterioară a unui candidat la o funcție publică. Ne-am dorit un proiect în care să găsim doar informații relevante - toate, în același loc. Așa că l-am facut.

Pentru că e important ce contează pentru tine. Așa cum compari cinci mașini, înainte să cumperi una, ar trebui sa compari și partidul care poate lua, în numele tău, o decizie care iți va influența viața.

Pentru că ne dorim o clasă politică capabilă să înteleagă că e în serviciul nostru și să se comporte ca atare. În calitate de angajatori ai aleșilor în funcții publice, ne dorim de la candidați aceleași lucruri pe care ni le cer și nouă, angajatorii noștri: să fie educați, muncitori, eficienți, bine pregătiți, inteligenți, inovatori, să nu aibă cazier. Pe scurt: să vrea, să poată, să facă. Și să nu ne fure.

Nu arătăm cu degetul, nu acuzăm și nu ridicăm nimănui statuie. Prezentăm fapte simple, clare, legate de partide şi candidaţi, pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză. Pentru binele tău și al nostru, votează informat!

Proiectul permite:

- navigarea ușoară prin toate profilurile de partide politice

- compararea evoluţiei acestora

- analizarea situației fiecărui partid în raport cu legea, probleme penale ale membrilor marcanti și controversele legate de fiecare dintre acestea

- descoperirea CV-urilor detaliate ale principalilor candidaţi propuși pe listele electorale

- programele de guvernare ale partidelor politice

- informaţii despre procesul electoral, consecințele votului din 11 decembrie și alte informații utile.

Echipa votez.info

Echipa noastră e formată din specialiști în domenii foarte diferite, am dezvoltat acest proiect voluntar, pe timpul și banii noștri, având certitudinea că noi, românii, merităm și putem mai mult decât avem acum. Este contribuţia noastră la schimbarea pe care vrem să o vedem în România.

Pentru mai multe informatii: contact@votez.info

Loading...

Comentarii

 • Neagu Mircea

  12 decembrie 2016 9:00

  Dupa Citatul dintr-un Film de la Gostat ,, Ce se da Aici ? Nu Stiu ! Cum Ma Nu Stii ? Pai eu stau aici de la 7 ! Dece nu pleci Acasa ! Acum cand eu sunt Primul ? "' Eu m-am dus ieri la Votare in Bucuresti la Ora 7 Dimineatza . Dar cand am intrebat la Sectia de Votare daca sunt Primul ? Mi s-a raspuns ca sunt al Treilea . Dar pentru ca gresisem Sectia de Votare mi s-a spus sa ma duc la o Sectie de Votare de Alaturi , Corespunzatoare la Nr.de Strada ! Acolo unde am Votat , am fost Primul ! Cu Votarea in Bucuresti de ieri 11 Decembrie 2016 .

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  10 decembrie 2016 6:46

  Pentru că noi tim ce pre plătete guvernul vostru astfel încât adevărul să nu fie descoperit niciodată. Nu vom interveni în lupta voastră pentru putere. Nu vom negocia cu o ară de sclavi, fără consideraie faă de cei mori, astfel încât să asistăm cu indiferenă la o lovitură de stat. Este pentru prima dată când am iniiat o colaborare instituională pentru ca adevărul să fie cunoscut în cazul operaiunii AM-04K. Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost ucii. Noi tim detalii privind întregul plan. Noi tim detalii cu privire la tranzaciile bancare făcute înainte de evenimente. Noi tim de unde au venit banii i pentru ce au fost folosii. Am urmărit traseul acestora din organizaii controlate de George Soro care au finanat, de asemenea, investitura lui Dacian Ciolo, în funcia de prim ministru. Nu este problema noastră că ai acceptat această regie. tim, de asemenea, că documente video, mărturii i alte dovezi eseniale au intrat în Departamentul de Protecie Internă al Ministerului Afacerilor Interne din România, care a fost desfiinat printr-un ordin al prim ministrului vostru, Dacian Ciolo. Dacă voi acceptai acest lucru, noi nu îl acceptăm. Ce s-a întâmplat cu aceste informaii clasificate? Unde sunt acestea acum? Am văzut cum folosii morii în lupte politice murdare. România, din acest moment avei la dispoziie 10 zile pentru a răspunde acestor întrebări. Dacă voi nu suntei capabili de acest lucru, noi suntem. Vrem ca cei vinovai i complicii, cei cu mâinile pline de sânge, care vă guvernează acum ara, să fie pedepsii. Ca o dovadă a faptului că acest lucru nu este o cacealma, vă pune la dispoziie un draft al unor ofieri de informaii români care urmează să fie adresat Ministerului Afacerilor Interne, se arată în mesajul acestora.

  raspunde comentariului
 • Obraznicia pamantului.Minciuna pamantului

  08 decembrie 2016 21:40

  În dosarul aflat la Tribunalul Bucureti, producătorul de alcool Petru Bolfă general de securiate prieten si partener de afaceri cu Ciolos, Johannis, Drahnea si Ponta este judecat pentru decesul a peste 3000 de bihoreni. 430 de persoane s-au constituit parte vătămată, iar 2100 au calitatea de parte civilă. În această vreme, el a săvârit i alte fapte penale pentru care a fost introdus din nou în arest preventiv. În prezent, este în arest la domiciliu intr-o vila cu 4 etaje si 60 de camere si piscina Olimpica si o gradina de lux de 2ha cu fantana arteziana si un garaj pe 8 nivele cu 160 de masini de lux colectie Lamborgini,Ferrari,Roisroic,Buggati,Formula unul, si limuzine prezidetiale, vila estimata la 140 milioane euro. Urmand ca instanta din romania sa-i gratieze.Peste 3000 de bihoreni mureau în primele patru luni ale lui 2013, iar mai mult mii aveau să fie salvai în ultima clipă. Autorităile au intrat în alertă. Toți consumaseră alcool chiar dacă pe etichetă scria că e medicinal și a început căutarea sursei de otravă.Directorul Direciei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, declara că la sfâritul lunii aprilie 2013 era în localitatea Alparea, anchetând cauzele morii i intoxicării acelor oameni. La locuina unei femei decedate, a descoperit spirt Mona, spirt Asistent, vodcă Regiana, dar i o sticlă cu Alcofarm. Am zis să iau i flaconul de Alcofarm, care se vinde oriunde, la orice ABC, ca i loiune pentru îngrijirea epidermei i are rol antiseptic, i l-am trimis la analiză, în Cluj, povestea Rahotă, potrivit bihor.ro.60.000 grame de alcool metilic pe hectolitruÎn scurt timp, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a informat DSP Bihor că a evideniat la analiza produsului Alcofarm produs de SC PET Ady Trading SRL, Năsăud, judeul Bistria-Năsăud, o concentraie a alcoolului metilic de peste 60.000 grame pe hectolitru. Direcia de Sănătate Bihor a dispus din nou controale la distribuitori, iar procurorii bihoreni au continuat ancheta pe noua pistă. Prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Non-Aliment RAPEX au fost sesizate i celelate direcii de sănătate publică judeene. Primarii i preoii bihoreni au anunat oamenii din localităile lor să nu mai consume Alcofarm.Pe etichetă, 35 concentraie de alcool etilicS-a stabilit că Alcofarm era produs în fabrica de alcool SC PetAdy Trading SRL din Năsăud, care era deinută de Petru Bolfă i avea o concentraie de alcool metilic de 60.000. Produsul uciga a fost comercializat în trei depozite care au distribuit peste 2.500 de flacoane în Bihor. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureti. Acetia au descoperit că iordanianul Enizan Moh

  raspunde comentariului
+